Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre
4 t 30 min
Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre kan du antageligvis lage uten å gå i butikken først. En kort tur ut i hagen eller skogen kan være nok til å fylle alle fat.
Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre kan du antageligvis lage uten å gå i butikken først. En kort tur ut i hagen eller skogen kan være nok til å fylle alle fat.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, vanilje og sukker.
Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og smelt den inn i den varme fløten. Rør godt og sil blandingen over i en bolle.
Når fløteblandingen har blitt avkjølt til romtemperatur, vender du inn tykkmelken. La puddingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer, eller til den har satt seg.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett sukker og vann. Kok opp over middels varme, og la rabarbraen småkoke uten lokk til det meste av væsken har fordampet. Avkjøl.
Lag en lekker komposisjon med tykkmelkspudding, rabarbrakompott og jordbær. Dryss over litt kjekssmuler om du vil og pynt med kløversyre.
Bon appetit!
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, vanilje og sukker.
Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og smelt den inn i den varme fløten. Rør godt og sil blandingen over i en bolle.
Når fløteblandingen har blitt avkjølt til romtemperatur, vender du inn tykkmelken. La puddingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer, eller til den har satt seg.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett sukker og vann. Kok opp over middels varme, og la rabarbraen småkoke uten lokk til det meste av væsken har fordampet. Avkjøl.
Lag en lekker komposisjon med tykkmelkspudding, rabarbrakompott og jordbær. Dryss over litt kjekssmuler om du vil og pynt med kløversyre.