Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre

4 t 30 min

Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre kan du antageligvis lage uten å gå i butikken først. En kort tur ut i hagen eller skogen kan være nok til å fylle alle fat.

13 har lagret denne
Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre

Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre kan du antageligvis lage uten å gå i butikken først. En kort tur ut i hagen eller skogen kan være nok til å fylle alle fat.

13 har lagret denne
4
porsjoner

Tykkmelkspudding

  • 3 stykker gelatin, plater
  • 2.5 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 100 g sukker
  • 2.5 dl tykkmelk fra røros

Rabarbrakompott

  • 400 g rabarbra, renset
  • 200 g sukker
  • 0.5 dl vann

Topping

  • 500 g jordbær
  • kløversyre
Unngå at skjermen går i dvale

Tykkmelkspudding

  • 3 stykker gelatin, plater
  • 2.5 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 100 g sukker
  • 2.5 dl tykkmelk fra røros

Rabarbrakompott

  • 400 g rabarbra, renset
  • 200 g sukker
  • 0.5 dl vann

Topping

  • 500 g jordbær
  • kløversyre
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, vanilje og sukker.
Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og smelt den inn i den varme fløten. Rør godt og sil blandingen over i en bolle.
Når fløteblandingen har blitt avkjølt til romtemperatur, vender du inn tykkmelken. La puddingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer, eller til den har satt seg.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett sukker og vann. Kok opp over middels varme, og la rabarbraen småkoke uten lokk til det meste av væsken har fordampet. Avkjøl.
Lag en lekker komposisjon med tykkmelkspudding, rabarbrakompott og jordbær. Dryss over litt kjekssmuler om du vil og pynt med kløversyre.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, vanilje og sukker.
Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og smelt den inn i den varme fløten. Rør godt og sil blandingen over i en bolle.
Når fløteblandingen har blitt avkjølt til romtemperatur, vender du inn tykkmelken. La puddingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer, eller til den har satt seg.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett sukker og vann. Kok opp over middels varme, og la rabarbraen småkoke uten lokk til det meste av væsken har fordampet. Avkjøl.
Lag en lekker komposisjon med tykkmelkspudding, rabarbrakompott og jordbær. Dryss over litt kjekssmuler om du vil og pynt med kløversyre.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?