Tykkmelkspudding med rørte multer
1 h
Tykkmelkspudding med rørte multer byr på lune og varme smaker i høstlige farger med friske innslag.
Lagret av 35 brukere
Tykkmelkspudding med rørte multer byr på lune og varme smaker i høstlige farger med friske innslag.
Lagret av 35 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 stykker gelatin, plater
- 2.5 dl fløte
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang, splittes på langs
- 2.5 dl tykkmelk fra røros
- 300 g multer
- sukker, finkornet
- 1 dl sjokoladekakesmuler, eller krydderkakesmuler
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stykker gelatin, plater
- 2.5 dl fløte
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang, splittes på langs
- 2.5 dl tykkmelk fra røros
- 300 g multer
- sukker, finkornet
- 1 dl sjokoladekakesmuler, eller krydderkakesmuler
Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Klem ut vannet av den oppbløtte gelatinen og løs den opp i den varme fløten.
Avkjøl til romtemperatur og vend inn tykkmelken. Fordel blandingen i glass eller serveringsskål. Sett skålene i kjøleskapet.
Smak multene til med sukker.
Hell smulene utover et stekebrett med bakepapir. Toast smulene i ovn ved 180 grader i 5–10 minutter.
Topp tykkmelkspuddingen med rørte multer og sjokoladesmuler.

Bon appetit!
Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Klem ut vannet av den oppbløtte gelatinen og løs den opp i den varme fløten.
Avkjøl til romtemperatur og vend inn tykkmelken. Fordel blandingen i glass eller serveringsskål. Sett skålene i kjøleskapet.
Smak multene til med sukker.
Hell smulene utover et stekebrett med bakepapir. Toast smulene i ovn ved 180 grader i 5–10 minutter.
Topp tykkmelkspuddingen med rørte multer og sjokoladesmuler.