En fløyelsmyk champagnefromasj med jordbær og marengs er den perfekte avslutning på måltidet og også den perfekte nyttårsdesserten. Kombinasjonen er en klassiker, selv om smaken nok mest tiltaler den voksne middagsgjesten. All alkohol kokes imidlertid bort, så barna kan godt smake.
Desserten passer selvfølgelig godt til andre fine middager også!
En fløyelsmyk champagnefromasj med jordbær og marengs er den perfekte avslutning på måltidet og også den perfekte nyttårsdesserten. Kombinasjonen er en klassiker, selv om smaken nok mest tiltaler den voksne middagsgjesten. All alkohol kokes imidlertid bort, så barna kan godt smake.
Desserten passer selvfølgelig godt til andre fine middager også!
Sørg for å ha en helt ren bolle som er fri for fettrester. Eggehvitene må være uten små rester av eggeplomme.
Tilsett ca. 1/3 del av melisen og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av melisen mot slutten av piskingen.
Ha marengsen i en sprøytepose med sprøytetupp og lag små pikekyss. Settes i ovnen på 50 grader på varmluft 4-6 timer. Da skal de være tørre. De kan gjerne stå i ovnen enda lengre.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Kok opp champagne, sitronsaft og sukker. Del den halve vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i kjelen.
La fosskoke i ca. 5 minutter. Trekk av platen og la stå i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn.
Pisk eggeplommene med en håndvisp eller en miksmaster mens du heller i sukker- og vinblandingen. Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca. 30 minutter til en time. Rør innimellom. Blandingen skal være litt tykk når den blandes med kremen.
Pisk kremfløte til slapp krem og bland inn den helt avkjølte blandingen.
Champagnekremen helles i porsjonsglass eller i en bolle. Server med friske jordbær.
Bon appetit!
Sørg for å ha en helt ren bolle som er fri for fettrester. Eggehvitene må være uten små rester av eggeplomme.
Tilsett ca. 1/3 del av melisen og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av melisen mot slutten av piskingen.
Ha marengsen i en sprøytepose med sprøytetupp og lag små pikekyss. Settes i ovnen på 50 grader på varmluft 4-6 timer. Da skal de være tørre. De kan gjerne stå i ovnen enda lengre.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Kok opp champagne, sitronsaft og sukker. Del den halve vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i kjelen.
La fosskoke i ca. 5 minutter. Trekk av platen og la stå i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn.
Pisk eggeplommene med en håndvisp eller en miksmaster mens du heller i sukker- og vinblandingen. Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca. 30 minutter til en time. Rør innimellom. Blandingen skal være litt tykk når den blandes med kremen.
Pisk kremfløte til slapp krem og bland inn den helt avkjølte blandingen.
Champagnekremen helles i porsjonsglass eller i en bolle. Server med friske jordbær.