Dronning Maud-dessert
Dronning Maud-dessert er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Desserten ble laget av en lokal konditor da dronning Maud og kong Haakon besøkte Haugesund under kroningsferden i 1906.
Istedenfor å rive sjokoladen kan du kjøre den til smuler i en hurtigmikser. Pass på at alt er godt avkjølt og kjør sjokoladen raskt så den ikke smelter i prosessen. Hvis du lager fromasjen dagen i forveien, bør du vente med å legge på sjokoladen på toppen til rett før servering.
Dronning Maud-dessert er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Desserten ble laget av en lokal konditor da dronning Maud og kong Haakon besøkte Haugesund under kroningsferden i 1906.
Istedenfor å rive sjokoladen kan du kjøre den til smuler i en hurtigmikser. Pass på at alt er godt avkjølt og kjør sjokoladen raskt så den ikke smelter i prosessen. Hvis du lager fromasjen dagen i forveien, bør du vente med å legge på sjokoladen på toppen til rett før servering.
Ingredienser
- 5 plate(r) gelatin
- 0.5 dl vann
- 1 stk vaniljestang, evt. ekte vaniljesukker
- 5 stykker eggeplomme
- 5 ss sukker, finkornet, toppede
- 5 dl kremfløte
- 0.5 dl portvin
- 200 g mørk sjokolade, revet
- bær, friske, til pynt
Slik gjør du:
- 5 plate(r) gelatin
- 0.5 dl vann
- 1 stk vaniljestang, evt. ekte vaniljesukker
- 5 stykker eggeplomme
- 5 ss sukker, finkornet, toppede
- 5 dl kremfløte
- 0.5 dl portvin
- 200 g mørk sjokolade, revet
- bær, friske, til pynt

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto