Dronning Maud-dessert

60 min

Dronning Maud-dessert er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Desserten ble laget av en lokal konditor da dronning Maud og kong Haakon besøkte Haugesund under kroningsferden i 1906.

Istedenfor å rive sjokoladen kan du kjøre den til smuler i en hurtigmikser. Pass på at alt er godt avkjølt og kjør sjokoladen raskt så den ikke smelter i prosessen. Hvis du lager fromasjen dagen i forveien, bør du vente med å legge på sjokoladen på toppen til rett før servering.

356 har lagret denne
Dronning Maud-dessert

Dronning Maud-dessert er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Desserten ble laget av en lokal konditor da dronning Maud og kong Haakon besøkte Haugesund under kroningsferden i 1906.

Istedenfor å rive sjokoladen kan du kjøre den til smuler i en hurtigmikser. Pass på at alt er godt avkjølt og kjør sjokoladen raskt så den ikke smelter i prosessen. Hvis du lager fromasjen dagen i forveien, bør du vente med å legge på sjokoladen på toppen til rett før servering.

356 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 plate(r) gelatin
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk vaniljestang, evt. ekte vaniljesukker
  • 5 stykker eggeplomme
  • 5 ss sukker, finkornet, toppede
  • 5 dl kremfløte
  • 0.5 dl portvin
  • 200 g mørk sjokolade, revet
  • bær, friske, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 plate(r) gelatin
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk vaniljestang, evt. ekte vaniljesukker
  • 5 stykker eggeplomme
  • 5 ss sukker, finkornet, toppede
  • 5 dl kremfløte
  • 0.5 dl portvin
  • 200 g mørk sjokolade, revet
  • bær, friske, til pynt
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til tykk eggedosis.  Visp fløten til myk krem.
Kok opp ½ dl vann i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i det varme vannet.
Rør portvinen inn i gelatinen og rør gelatinblandingen inn i eggedosisen. Vend inn nypisket krem.
Fyll fromasj og revet sjokolade lagvis i en stor bolle eller i pene glass. Avslutt med sjokolade.
La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering. Pynt med friske bær og mynteblader om ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til tykk eggedosis.  Visp fløten til myk krem.
Kok opp ½ dl vann i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i det varme vannet.
Rør portvinen inn i gelatinen og rør gelatinblandingen inn i eggedosisen. Vend inn nypisket krem.
Fyll fromasj og revet sjokolade lagvis i en stor bolle eller i pene glass. Avslutt med sjokolade.
La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering. Pynt med friske bær og mynteblader om ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?