Til hovedinnhold

Panna cotta med espresso

3 h 30 min
6 varer
144
Panna cotta med espresso
Marianne Pfeffer Gjengedal

Panna cotta med espresso er en lettlaget og nydelig dessert. Myk og slett med en deilig smak av espresso både i krem og kaffesirup.

Tips: Til barn kan du eventuelt bruke en koffeinfri espresso og droppe sirupen, siden det kanskje blir for sterk kaffesmak.

Oppskriften er hentet fra boken «Brava – Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.

Ingredienser

4
porsjoner

Panna cotta

  • 6 stk gelatinplater
  • 4 dl helmelk
  • 4 dl kremfløte
  • 130 g sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1 dl espresso, sterk og kald

Kaffesirup

  • 2 dl espresso, eller sterk brygget kaffe
  • 2 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Panna cotta

  • 6 stk gelatinplater
  • 4 dl helmelk
  • 4 dl kremfløte
  • 130 g sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1 dl espresso, sterk og kald

Kaffesirup

  • 2 dl espresso, eller sterk brygget kaffe
  • 2 ss sukker
Legg gelatin i en stor bolle med iskaldt vann.
Ha helmelk, fløte, sukker og salt i en kjele og varm opp på medium varme under omrøring til sukkeret har smeltet og væsken ryker. Ikke la det koke.
Trekk vekk fra varmen, klem ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme væsken. Rør inn espresso. Hell i serveringsglass eller kopper, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer til panna cottaen har stivnet.
Ha espresso eller sterk kaffe i en liten kjele med sukker. Kok på medium varme under omrøring. La syde i cirka 10 minutter til en del av kaffen har fordampet og blitt redusert til cirka halvparten. Sett i kjøleskapet og avkjøl helt.
Hell litt sirup over hver panna cotta før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Legg gelatin i en stor bolle med iskaldt vann.
Ha helmelk, fløte, sukker og salt i en kjele og varm opp på medium varme under omrøring til sukkeret har smeltet og væsken ryker. Ikke la det koke.
Trekk vekk fra varmen, klem ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme væsken. Rør inn espresso. Hell i serveringsglass eller kopper, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer til panna cottaen har stivnet.
Ha espresso eller sterk kaffe i en liten kjele med sukker. Kok på medium varme under omrøring. La syde i cirka 10 minutter til en del av kaffen har fordampet og blitt redusert til cirka halvparten. Sett i kjøleskapet og avkjøl helt.
Hell litt sirup over hver panna cotta før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?