Panna cotta med espresso

3 h 30 min
Lagret av 166 brukere
Panna cotta med espresso
Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal
Lagret av 166 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Panna cotta

  • 6 stk gelatinplater
  • 4 dl helmelk
  • 4 dl kremfløte
  • 130 g sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1 dl espresso, sterk og kald

Kaffesirup

  • 2 dl espresso, eller sterk brygget kaffe
  • 2 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Panna cotta

  • 6 stk gelatinplater
  • 4 dl helmelk
  • 4 dl kremfløte
  • 130 g sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1 dl espresso, sterk og kald

Kaffesirup

  • 2 dl espresso, eller sterk brygget kaffe
  • 2 ss sukker
Legg gelatin i en stor bolle med iskaldt vann.
Ha helmelk, fløte, sukker og salt i en kjele og varm opp på medium varme under omrøring til sukkeret har smeltet og væsken ryker. Ikke la det koke.
Trekk vekk fra varmen, klem ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme væsken. Rør inn espresso. Hell i serveringsglass eller kopper, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer til panna cottaen har stivnet.
Ha espresso eller sterk kaffe i en liten kjele med sukker. Kok på medium varme under omrøring. La syde i cirka 10 minutter til en del av kaffen har fordampet og blitt redusert til cirka halvparten. Sett i kjøleskapet og avkjøl helt.
Hell litt sirup over hver panna cotta før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Legg gelatin i en stor bolle med iskaldt vann.
Ha helmelk, fløte, sukker og salt i en kjele og varm opp på medium varme under omrøring til sukkeret har smeltet og væsken ryker. Ikke la det koke.
Trekk vekk fra varmen, klem ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme væsken. Rør inn espresso. Hell i serveringsglass eller kopper, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer til panna cottaen har stivnet.
Ha espresso eller sterk kaffe i en liten kjele med sukker. Kok på medium varme under omrøring. La syde i cirka 10 minutter til en del av kaffen har fordampet og blitt redusert til cirka halvparten. Sett i kjøleskapet og avkjøl helt.
Hell litt sirup over hver panna cotta før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?