Sjokolademousse med olivenolje

3 h 30 min
Lagret av 64 brukere
Sjokolademousse
Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal
Lagret av 64 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokolademousse

  • 200 g mørk sjokolade, 50-60 %
  • mørk rom, eller cognac
  • 3 ss espresso, sterk
  • 1 klype flaksalt
  • 4 stk egg, store
  • olivenolje, god kvalitet, gjerne extra virgin
  • 2 ss sukker

Krem

  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokolademousse

  • 200 g mørk sjokolade, 50-60 %
  • mørk rom, eller cognac
  • 3 ss espresso, sterk
  • 1 klype flaksalt
  • 4 stk egg, store
  • olivenolje, god kvalitet, gjerne extra virgin
  • 2 ss sukker

Krem

  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss melis
Smelt sjokolade, rom eller cognac og espresso over vannbad. Rør til sjokoladen har smeltet, rør inn salt og løft bollen vekk fra vannbadet.
Splitt eggene og rør eggeplommene inn i sjokoladen. Rør inn litt og litt med olivenolje med en visp og sett til side.
Visp eggehviter og sukker til en myk marengs, og vend inn i sjokoladerøren.
Ha over i 6-8 serveringsglass eller i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller til dagen etter.
Pisk kremfløte og melis til en myk krem, og ha den ved siden av når du serverer moussen.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sjokolade, rom eller cognac og espresso over vannbad. Rør til sjokoladen har smeltet, rør inn salt og løft bollen vekk fra vannbadet.
Splitt eggene og rør eggeplommene inn i sjokoladen. Rør inn litt og litt med olivenolje med en visp og sett til side.
Visp eggehviter og sukker til en myk marengs, og vend inn i sjokoladerøren.
Ha over i 6-8 serveringsglass eller i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller til dagen etter.
Pisk kremfløte og melis til en myk krem, og ha den ved siden av når du serverer moussen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?