Sjokolademousse med olivenolje
Det høres kanskje litt pussig ut med olivenolje i sjokolademousse, men med en extra god extra virgin-olivenolje får du en frisk og mer kompleks smak på sjokolademoussen.
Denne desserten er luftig, lettlaget og med deilig mørk sjokolade, mørk rom/cognac, kaffe og olivenolje som runder det hele av.
Oppskriften er hentet fra boken «Brava – Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.
Det høres kanskje litt pussig ut med olivenolje i sjokolademousse, men med en extra god extra virgin-olivenolje får du en frisk og mer kompleks smak på sjokolademoussen.
Denne desserten er luftig, lettlaget og med deilig mørk sjokolade, mørk rom/cognac, kaffe og olivenolje som runder det hele av.
Oppskriften er hentet fra boken «Brava – Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.
Ingredienser
Sjokolademousse
- 200 g mørk sjokolade, 50-60 %
- mørk rom, eller cognac
- 3 ss espresso, sterk
- 1 klype flaksalt
- 4 stk egg, store
- olivenolje, god kvalitet, gjerne extra virgin
- 2 ss sukker
Krem
- 4 dl kremfløte
- 1 ss melis
Slik gjør du:
Sjokolademousse
- 200 g mørk sjokolade, 50-60 %
- mørk rom, eller cognac
- 3 ss espresso, sterk
- 1 klype flaksalt
- 4 stk egg, store
- olivenolje, god kvalitet, gjerne extra virgin
- 2 ss sukker
Krem
- 4 dl kremfløte
- 1 ss melis
