Sjokolademousse med olivenolje
3 h 30 min
9 varer
52
Marianne Pfeffer Gjengedal
Det høres kanskje litt pussig ut med olivenolje i sjokolademousse, men med en extra god extra virgin-olivenolje får du en frisk og mer kompleks smak på sjokolademoussen.
Denne desserten er luftig, lettlaget og med deilig mørk sjokolade, mørk rom/cognac, kaffe og olivenolje som runder det hele av.
Oppskriften er hentet fra boken «Brava – Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.
Ingredienser
8
porsjoner
Sjokolademousse
- 200 g mørk sjokolade, 50-60 %
- mørk rom, eller cognac
- 3 ss espresso, sterk
- 1 klype flaksalt
- 4 stk egg, store
- olivenolje, god kvalitet, gjerne extra virgin
- 2 ss sukker
Krem
- 4 dl kremfløte
- 1 ss melis
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Sjokolademousse
- 200 g mørk sjokolade, 50-60 %
- mørk rom, eller cognac
- 3 ss espresso, sterk
- 1 klype flaksalt
- 4 stk egg, store
- olivenolje, god kvalitet, gjerne extra virgin
- 2 ss sukker
Krem
- 4 dl kremfløte
- 1 ss melis
Smelt sjokolade, rom eller cognac og espresso over vannbad. Rør til sjokoladen har smeltet, rør inn salt og løft bollen vekk fra vannbadet.
Splitt eggene og rør eggeplommene inn i sjokoladen. Rør inn litt og litt med olivenolje med en visp og sett til side.
Visp eggehviter og sukker til en myk marengs, og vend inn i sjokoladerøren.
Ha over i 6-8 serveringsglass eller i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller til dagen etter.
Pisk kremfløte og melis til en myk krem, og ha den ved siden av når du serverer moussen.

Bon appetit!
Smelt sjokolade, rom eller cognac og espresso over vannbad. Rør til sjokoladen har smeltet, rør inn salt og løft bollen vekk fra vannbadet.
Splitt eggene og rør eggeplommene inn i sjokoladen. Rør inn litt og litt med olivenolje med en visp og sett til side.
Visp eggehviter og sukker til en myk marengs, og vend inn i sjokoladerøren.
Ha over i 6-8 serveringsglass eller i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller til dagen etter.
Pisk kremfløte og melis til en myk krem, og ha den ved siden av når du serverer moussen.