Pepperkakeis med klementinkaramell

1 t 30 min

Pepperkakeis med klementinkaramell er en nydelig dessert å servere til jul, kanskje spesielt for deg som er ekstra glad i pepperkaker. Truls Torp Karlsen fra «MasterChef» står bak denne deilige desserten, som du både kan lage med og uten iskremmaskin.

259 har lagret denne
Pepperkakeis med klementinkaramell

Pepperkakeis med klementinkaramell er en nydelig dessert å servere til jul, kanskje spesielt for deg som er ekstra glad i pepperkaker. Truls Torp Karlsen fra «MasterChef» står bak denne deilige desserten, som du både kan lage med og uten iskremmaskin.

259 har lagret denne
4
porsjoner

Pepperkakeis

  • 4 dl melk
  • 4 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 145 g sukker
  • 8 stk eggeplomme
  • 200 g pepperkaker, kuste

Klementinkaramell

  • 75 g sukker
  • 2 stk klementin, saften
Unngå at skjermen går i dvale

Pepperkakeis

  • 4 dl melk
  • 4 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 145 g sukker
  • 8 stk eggeplomme
  • 200 g pepperkaker, kuste

Klementinkaramell

  • 75 g sukker
  • 2 stk klementin, saften

Pepperkakeis

Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Når det koker, heller du den varme massen over eggeplommene mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm den opp til 84 grader mens du rører konstant. Sørg for at den ikke blir varmere enn dette, da vil isen bli kornete.
Ha i pepperkakene og la stå i 20 minutter. Kjør blandingen med stavmikser og sil av. Avkjøl og kjør i ismaskin. Dersom du ikke har ismaskin kan du sette blandingen i fryseren og røre hver halvtime til den har satt seg.

Klementinkaramell

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da vil karamellen kunne krystallisere seg. Vend heller på kjelen ved behov.
Hell oppi klementinjuicen mens du rører. Rør rundt til karamellen løser seg opp. Avkjøl.

Servering

Server pepperkakeisen med klementinkaramellen og litt knuste pepperkaker i bunn.
woman cooking

Bon appetit!

Pepperkakeis

Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Når det koker, heller du den varme massen over eggeplommene mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm den opp til 84 grader mens du rører konstant. Sørg for at den ikke blir varmere enn dette, da vil isen bli kornete.
Ha i pepperkakene og la stå i 20 minutter. Kjør blandingen med stavmikser og sil av. Avkjøl og kjør i ismaskin. Dersom du ikke har ismaskin kan du sette blandingen i fryseren og røre hver halvtime til den har satt seg.

Klementinkaramell

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da vil karamellen kunne krystallisere seg. Vend heller på kjelen ved behov.
Hell oppi klementinjuicen mens du rører. Rør rundt til karamellen løser seg opp. Avkjøl.

Servering

Server pepperkakeisen med klementinkaramellen og litt knuste pepperkaker i bunn.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?