Til hovedinnhold
rask

Frisk sitronsorbet

5 min

Sitronsorbet er en syrlig og forfriskende dessert. Isen er lett å lage, og det kreves ingen iskremmaskin. Sorbeten kan gjerne serveres i frosne, uthulede sitroner for ekstra lekker effekt!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 688 brukere
Frisk sitronsorbet
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Sitronsorbet er en syrlig og forfriskende dessert. Isen er lett å lage, og det kreves ingen iskremmaskin. Sorbeten kan gjerne serveres i frosne, uthulede sitroner for ekstra lekker effekt!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 688 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 dl vann
  • 1.5 dl sukker
  • 2 dl sitronsaft, presset fra fire sitroner
  • 1 stk eggehvite

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl vann
  • 1.5 dl sukker
  • 2 dl sitronsaft, presset fra fire sitroner
  • 1 stk eggehvite
Skjær av toppen på sitronene. Skjær også av litt av bunnen, men bare akkurat nok til at sitronen blir så flate på undersiden at de står stabilt når de settes oppreist på bordet.
Press ut saften av sitronene i en sitruspresse. Mål opp 2 dl av sitronsaften.
Glatt ut innsiden av sitronene med en spiseskje.
Varm opp vann, sukker og presset sitronsaft i en kjele mens du rører, slik at sukkeret løser seg opp.
Sil blandingen og ha den i en boks. Avkjøl i romtemperatur og sett boksen i fryseren over natten. Legg også de uthulede sitronene i fryseren til dagen etter.
Pisk eggehviten til stivt skum med en elektrisk håndmikser.
Ta den frosne sitronblandingen ut av fryseren og skrap den opp med en gaffel.
Ha den skrapede sitronisen i bollen med den stivpiskede eggehviten. Pisk dette sammen slik at eggehviten fordeler seg jevnt med isen.
Fyll den myke sitronsorbeten i de frosne sitronene.
Fyll den myke sitronsorbeten i de frosne sitronene.
Sett sitronene tilbake i fryseren en times tid, slik at sorbeten stivner før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær av toppen på sitronene. Skjær også av litt av bunnen, men bare akkurat nok til at sitronen blir så flate på undersiden at de står stabilt når de settes oppreist på bordet.
Press ut saften av sitronene i en sitruspresse. Mål opp 2 dl av sitronsaften.
Glatt ut innsiden av sitronene med en spiseskje.
Varm opp vann, sukker og presset sitronsaft i en kjele mens du rører, slik at sukkeret løser seg opp.
Sil blandingen og ha den i en boks. Avkjøl i romtemperatur og sett boksen i fryseren over natten. Legg også de uthulede sitronene i fryseren til dagen etter.
Pisk eggehviten til stivt skum med en elektrisk håndmikser.
Ta den frosne sitronblandingen ut av fryseren og skrap den opp med en gaffel.
Ha den skrapede sitronisen i bollen med den stivpiskede eggehviten. Pisk dette sammen slik at eggehviten fordeler seg jevnt med isen.
Fyll den myke sitronsorbeten i de frosne sitronene.
Fyll den myke sitronsorbeten i de frosne sitronene.
Sett sitronene tilbake i fryseren en times tid, slik at sorbeten stivner før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?