Sjokolade-ispinner med marengs
Sjokolade-ispinner med marengs kan du gjerne fryse rett ned i en beholder i stedet. Du må altså ikke lage ispinner. Isblandingen er ikke avhengig av å bli kjørt i en ismaskin eller å bli rørt i ofte under innfrysning. Konsistensen blir seig og god, helt uten iskrystaller. Ønsker du å tilsette noe ekstra, kan blandingen smakes til med kaffe. Bruk helst instant espressopulver. Du kan også vende inn hakkede nøtter som peanøtter eller ristede hasselnøtter.
Sukkermengden kan variere mellom 80 og 100 g, det kommer litt an på hvor mørk sjokolade du bruker. De som liker det søtt og seigt visper i tillegg opp en marengs som smøres på halve ispinnen. Dette brennes av rett før servering, som en toastet marshmallow på toppen av det hele.
Et tips er å sette sjokoladeblandingen i kjøleskapet i stedet. Da får du en deilig sjokolademousse.
Oppskriften gir 10 ispinner. Frysetid er ikke medregnet i tidsbruken.
Sjokolade-ispinner med marengs kan du gjerne fryse rett ned i en beholder i stedet. Du må altså ikke lage ispinner. Isblandingen er ikke avhengig av å bli kjørt i en ismaskin eller å bli rørt i ofte under innfrysning. Konsistensen blir seig og god, helt uten iskrystaller. Ønsker du å tilsette noe ekstra, kan blandingen smakes til med kaffe. Bruk helst instant espressopulver. Du kan også vende inn hakkede nøtter som peanøtter eller ristede hasselnøtter.
Sukkermengden kan variere mellom 80 og 100 g, det kommer litt an på hvor mørk sjokolade du bruker. De som liker det søtt og seigt visper i tillegg opp en marengs som smøres på halve ispinnen. Dette brennes av rett før servering, som en toastet marshmallow på toppen av det hele.
Et tips er å sette sjokoladeblandingen i kjøleskapet i stedet. Da får du en deilig sjokolademousse.
Oppskriften gir 10 ispinner. Frysetid er ikke medregnet i tidsbruken.
Ingredienser
Sjokoladeis
- 200 g mørk sjokolade
- 2.5 dl fløte
- 80 g sukker
- 1 dl vann
- 5 stykker eggeplomme
Marengs
- 2 stykker eggehvite
- 100 g sukker
- 1 klype salt
- 1 ss limesaft
Slik gjør du:
Sjokoladeis
- 200 g mørk sjokolade
- 2.5 dl fløte
- 80 g sukker
- 1 dl vann
- 5 stykker eggeplomme
Marengs
- 2 stykker eggehvite
- 100 g sukker
- 1 klype salt
- 1 ss limesaft
