Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner.
Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene.
Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner.
Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene.
Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter.
Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i cirka 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
Bon appetit!
Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter.
Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i cirka 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.