Fudgesicles - Amerikanske sjokoladeispinner

4 timer

Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner.

Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene. 

Oppskriften gir 8 stykker.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

776 har lagret denne
Fudgesicles - Amerikanske sjokoladeispinner
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner.

Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene. 

Oppskriften gir 8 stykker.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

776 har lagret denne
8
porsjoner
  • 6 dl helmelk
  • 100 g kokesjokolade
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss maisenna
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 20 g smør
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 dl helmelk
  • 100 g kokesjokolade
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss maisenna
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 20 g smør
Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter.
Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i cirka 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
woman cooking

Bon appetit!

Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter.
Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i cirka 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?