Lag ananassorbet og drøm deg bort til en tropisk øy!
I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes. Ananassorbet kan lages både med og uten iskremmaskin.
Lag ananassorbet og drøm deg bort til en tropisk øy!
I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes. Ananassorbet kan lages både med og uten iskremmaskin.
Ha ananasmosen i en kjele sammen med sukker, glukose og sitronsaft. Varm opp blandingen under omrøring, slik at sukkeret smelter.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha ananasmosen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig ananassorbet.
Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.
Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
Bon appetit!
Ha ananasmosen i en kjele sammen med sukker, glukose og sitronsaft. Varm opp blandingen under omrøring, slik at sukkeret smelter.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha ananasmosen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig ananassorbet.
Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.
Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.