Ananassorbet

2 timer

Lag ananassorbet og drøm deg bort til en tropisk øy!

I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes. Ananassorbet kan lages både med og uten iskremmaskin.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

189 har lagret denne
Ananassorbet
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Lag ananassorbet og drøm deg bort til en tropisk øy!

I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes. Ananassorbet kan lages både med og uten iskremmaskin.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

189 har lagret denne
4
porsjoner
  • 7 dl ananasmos
  • 125 g sukker
  • 75 g glukose
  • 2 ss sitronsaft
Unngå at skjermen går i dvale
  • 7 dl ananasmos
  • 125 g sukker
  • 75 g glukose
  • 2 ss sitronsaft
Ha ananasmosen i en kjele sammen med sukker, glukose og sitronsaft. Varm opp blandingen under omrøring, slik at sukkeret smelter.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha ananasmosen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig ananassorbet.
Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.
Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
woman cooking

Bon appetit!

Ha ananasmosen i en kjele sammen med sukker, glukose og sitronsaft. Varm opp blandingen under omrøring, slik at sukkeret smelter.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha ananasmosen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig ananassorbet.
Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.
Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?