Heidi Bjerkan: Melkeis med kirsebærkompott

4 h
Lagret av 25 brukere
Heidi Bjerkan: Melkeis med kirsebærkompott
Lagret av 25 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Melkeis

  • 1 l melk
  • 70 g tørrmelk
  • 150 g glukose
  • 40 g honning
  • 1.5 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 3 g johannesbrødkjernemel

Kirsebærkompott

  • 700 g kirsebær, uten stein
  • 200 g sukker
  • 2 ss maizenna
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss mandarinskall, revet
  • 2 ss ingefær, frisk, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Melkeis

  • 1 l melk
  • 70 g tørrmelk
  • 150 g glukose
  • 40 g honning
  • 1.5 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 3 g johannesbrødkjernemel

Kirsebærkompott

  • 700 g kirsebær, uten stein
  • 200 g sukker
  • 2 ss maizenna
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss mandarinskall, revet
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
LAG ISEN: Varm melken til 85 grader (spar 1 dl av melken). Bruk en stavmikser og rør inn melkepulveret og johannesbrødkjernemel. Tilsett sommerhonning og sukker.
Avkjøles og kjøres på ismaskin. Når den avkjøles vil den få en puddingkonsistens, så da er det viktig at den kjøres opp igjen før den kjøres i en ismaskin.
LAG KIRSEBÆRKOMPOTTEN: Vann og maizenna blandes. Bland i resten, kok opp og avkjøl. Kan lages i god tid i forkant. Serveres med melkeisen.
woman cooking

Bon appetit!

LAG ISEN: Varm melken til 85 grader (spar 1 dl av melken). Bruk en stavmikser og rør inn melkepulveret og johannesbrødkjernemel. Tilsett sommerhonning og sukker.
Avkjøles og kjøres på ismaskin. Når den avkjøles vil den få en puddingkonsistens, så da er det viktig at den kjøres opp igjen før den kjøres i en ismaskin.
LAG KIRSEBÆRKOMPOTTEN: Vann og maizenna blandes. Bland i resten, kok opp og avkjøl. Kan lages i god tid i forkant. Serveres med melkeisen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?