Til hovedinnhold

Hjemmelaget softis på 20 minutter

25 min
7 varer
2.7k
Hjemmelaget softis på 20 minutter

Hold deg fast: Du kan faktisk lage perfekt softis hjemme. OG det er veldig enkelt å få til. Pass bare på å bruke helt tette fryseposer så ikke noe av is- og saltblandingen kommer seg inn i ismiksen.

Ingredienser

2
porsjoner

Softis

  • 1.5 dl fløte
  • 1.5 dl melk
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl sukker

Til frysing

  • 2 stk frysepose, solide
  • 25 stk isbiter
  • 20 ss salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Softis

  • 1.5 dl fløte
  • 1.5 dl melk
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl sukker

Til frysing

  • 2 stk frysepose, solide
  • 25 stk isbiter
  • 20 ss salt
Bland alle ingrediensene til softisen i en frysepose. La det være luft i posen og knyt den godt igjen. Legg isbiter i den andre posen og tilsett salt. Legg posen med fløtemelk over i saltblandingen og knyt godt igjen.
Pakk posen inn i et kjøkkenhåndkle og rist i cirka 10 minutter, eller til fløtemelken har blitt til myk is.
Klipp opp posen med saltblanding og ta ut posen med softis. Åpne opp og fordel softisen i glass. Vær litt forsiktig, husk det er masse rester av saltvann på posen. Skyll eventuelt posen i iskaldt vann før du åpner den.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til softisen i en frysepose. La det være luft i posen og knyt den godt igjen. Legg isbiter i den andre posen og tilsett salt. Legg posen med fløtemelk over i saltblandingen og knyt godt igjen.
Pakk posen inn i et kjøkkenhåndkle og rist i cirka 10 minutter, eller til fløtemelken har blitt til myk is.
Klipp opp posen med saltblanding og ta ut posen med softis. Åpne opp og fordel softisen i glass. Vær litt forsiktig, husk det er masse rester av saltvann på posen. Skyll eventuelt posen i iskaldt vann før du åpner den.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?