Til hovedinnhold

Semifreddo med pasjonsfrukt

30 min
5 varer
183
Semifreddo med pasjonsfrukt

Når du vil servere noe forfriskende til dessert er denne midt i blinken.
Den trenger cirka 4 timer i fryseren før servering.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk eggeplomme, fra mellomstore/store egg
  • 5 stk pasjonsfrukt
  • 150 g sukker
  • 2 ss limesaft
  • 2.5 dl fløte, piskes til myk krem

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk eggeplomme, fra mellomstore/store egg
  • 5 stk pasjonsfrukt
  • 150 g sukker
  • 2 ss limesaft
  • 2.5 dl fløte, piskes til myk krem
Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin i omtrent 6 minutter, til en lys og tykk eggedosis.
Del pasjonsfrukten i to og skarp ut fruktkjøttet med en teskje. Spar fruktkjøttet fra en pasjonsfrukt og kjør resten raskt med en stavmikser slik at saftsekken rundt frøene knuses, men uten at du knuser de sorte frøene. Gni saften gjennom en sil og kast frøene.
Bland pasjonsfruktsaften med sukker og lime i en liten kasserolle. Kok opp blandingen under omrøring til sukker er oppløst. Kok videre i 2-3 minutter til det får en sirupskonsistens. Hell sirupen i en tynn stråle over i eggeplommene, mens maskinen går ved middels hastighet. Unngå å treffe vispen! Visp ved høy hastighet til blandingen er avkjølt til romtemperatur. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene en gang eller to underveis i piskingen.
Vend til slutt inn den myk piskede kremen og resten av pasjonsfrukten. Hell isblandingen over i en passende form, eller flere små skåler, og la isen stå i fryseren i minst 4 timer før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin i omtrent 6 minutter, til en lys og tykk eggedosis.
Del pasjonsfrukten i to og skarp ut fruktkjøttet med en teskje. Spar fruktkjøttet fra en pasjonsfrukt og kjør resten raskt med en stavmikser slik at saftsekken rundt frøene knuses, men uten at du knuser de sorte frøene. Gni saften gjennom en sil og kast frøene.
Bland pasjonsfruktsaften med sukker og lime i en liten kasserolle. Kok opp blandingen under omrøring til sukker er oppløst. Kok videre i 2-3 minutter til det får en sirupskonsistens. Hell sirupen i en tynn stråle over i eggeplommene, mens maskinen går ved middels hastighet. Unngå å treffe vispen! Visp ved høy hastighet til blandingen er avkjølt til romtemperatur. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene en gang eller to underveis i piskingen.
Vend til slutt inn den myk piskede kremen og resten av pasjonsfrukten. Hell isblandingen over i en passende form, eller flere små skåler, og la isen stå i fryseren i minst 4 timer før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?