Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin i omtrent 6 minutter, til en lys og tykk eggedosis.
Del pasjonsfrukten i to og skarp ut fruktkjøttet med en teskje. Spar fruktkjøttet fra en pasjonsfrukt og kjør resten raskt med en stavmikser slik at saftsekken rundt frøene knuses, men uten at du knuser de sorte frøene. Gni saften gjennom en sil og kast frøene.
Bland pasjonsfruktsaften med sukker og lime i en liten kasserolle. Kok opp blandingen under omrøring til sukker er oppløst. Kok videre i 2-3 minutter til det får en sirupskonsistens. Hell sirupen i en tynn stråle over i eggeplommene, mens maskinen går ved middels hastighet. Unngå å treffe vispen! Visp ved høy hastighet til blandingen er avkjølt til romtemperatur. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene en gang eller to underveis i piskingen.
Vend til slutt inn den myk piskede kremen og resten av pasjonsfrukten. Hell isblandingen over i en passende form, eller flere små skåler, og la isen stå i fryseren i minst 4 timer før servering.
Bon appetit!
Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin i omtrent 6 minutter, til en lys og tykk eggedosis.
Del pasjonsfrukten i to og skarp ut fruktkjøttet med en teskje. Spar fruktkjøttet fra en pasjonsfrukt og kjør resten raskt med en stavmikser slik at saftsekken rundt frøene knuses, men uten at du knuser de sorte frøene. Gni saften gjennom en sil og kast frøene.
Bland pasjonsfruktsaften med sukker og lime i en liten kasserolle. Kok opp blandingen under omrøring til sukker er oppløst. Kok videre i 2-3 minutter til det får en sirupskonsistens. Hell sirupen i en tynn stråle over i eggeplommene, mens maskinen går ved middels hastighet. Unngå å treffe vispen! Visp ved høy hastighet til blandingen er avkjølt til romtemperatur. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene en gang eller to underveis i piskingen.
Vend til slutt inn den myk piskede kremen og resten av pasjonsfrukten. Hell isblandingen over i en passende form, eller flere små skåler, og la isen stå i fryseren i minst 4 timer før servering.