Til hovedinnhold

Semifreddo med honning, mandler og sjokolade

45 min

Når du skal lage dessert til et middagsselskap er det lurt å velge noe som kan forberedes dagen før, eller flere dager før. 

Beregn minst 5 timer i fryseren når du lager denne desserten.
- Semifreddo er en italiensk variant av isparfait, betyr noe i retning av «halvkald» og er nesten som en kombinasjon av mousse og iskrem. Den er veldig lett å lage, enda lettere å like, og når du har laget den noen ganger, er det også lett å variere smakene, skriver Ole Martin Alfsen i sin kokebok «Vennemiddag».

Foto: Sigurd Fandango/Forlaget Press.

Lagret av 146 brukere
Semifreddo med honning, mandler og sjokolade

Når du skal lage dessert til et middagsselskap er det lurt å velge noe som kan forberedes dagen før, eller flere dager før. 

Beregn minst 5 timer i fryseren når du lager denne desserten.
- Semifreddo er en italiensk variant av isparfait, betyr noe i retning av «halvkald» og er nesten som en kombinasjon av mousse og iskrem. Den er veldig lett å lage, enda lettere å like, og når du har laget den noen ganger, er det også lett å variere smakene, skriver Ole Martin Alfsen i sin kokebok «Vennemiddag».

Foto: Sigurd Fandango/Forlaget Press.

Lagret av 146 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g mandler
  • 100 g mørk sjokolade
  • 3 stk egg
  • 1 dl honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • 2 cl whisky
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g mandler
  • 100 g mørk sjokolade
  • 3 stk egg
  • 1 dl honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • 2 cl whisky
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
Sett en form i fryseren, og sett ovnen på 150 grader.
Legg mandlene på et stekebrett og rist dem til de er gylne, i omtrent 15 minutter. Løft dem av brettet og la dem kjøle seg ned. Hakk sjokolade og mandler i små biter.
Varm opp honning, vaniljefrø, sitronsaft og whisky i en kjele. Skill eggeplommer og eggehviter. Legg eggeplommene i bollen til en kjøkkenmaskin og eggehvitene i en bolle der det er plass til å stivpiske dem.
Når honningblandingen er varm, sper du den over eggeplommene i en tynn stråle mens du pisker på høy fart til du har en luftig masse. Pisk blandingen kald, gjerne med bollen plassert i kaldt vann i oppvaskkummen. Mens eggeplommene piskes luftige, pisker du også eggehvitene luftige med middels kraft og tempo, enten for hånd med en ballongvisp, eller med en miksmaster. Pisk kremfløten nesten helt stiv, til du får myke, luftige topper.
Kle brødformen eller kakeformen med plastfolie, dryss sjokolade og mandler i bunnen, og sett den i fryseren igjen.
Vend eggehvitene forsiktig inn i eggeplommene med en slikkepott, vær nøye med ikke å slå røren sammen så den mister luften og dermed hele strukturen. Vend til slutt kremen inn i eggene, like forsiktig som med hvitene. Hell massen i formen og sett den i fryseren. Den trenger minimum 5 timer på å fryse skikkelig.
Sett formen i kjøleskapet 30 minutter før semifreddoen skal serveres, rett ut av fryseren er den for hard til å kunne deles eller spises. Del den med en varm kniv, og legg på kalde tallerkener, gjerne med et ekstra dryss av nøtter, sjokolade og eventuelt noen friske bær.
woman cooking

Bon appetit!

Sett en form i fryseren, og sett ovnen på 150 grader.
Legg mandlene på et stekebrett og rist dem til de er gylne, i omtrent 15 minutter. Løft dem av brettet og la dem kjøle seg ned. Hakk sjokolade og mandler i små biter.
Varm opp honning, vaniljefrø, sitronsaft og whisky i en kjele. Skill eggeplommer og eggehviter. Legg eggeplommene i bollen til en kjøkkenmaskin og eggehvitene i en bolle der det er plass til å stivpiske dem.
Når honningblandingen er varm, sper du den over eggeplommene i en tynn stråle mens du pisker på høy fart til du har en luftig masse. Pisk blandingen kald, gjerne med bollen plassert i kaldt vann i oppvaskkummen. Mens eggeplommene piskes luftige, pisker du også eggehvitene luftige med middels kraft og tempo, enten for hånd med en ballongvisp, eller med en miksmaster. Pisk kremfløten nesten helt stiv, til du får myke, luftige topper.
Kle brødformen eller kakeformen med plastfolie, dryss sjokolade og mandler i bunnen, og sett den i fryseren igjen.
Vend eggehvitene forsiktig inn i eggeplommene med en slikkepott, vær nøye med ikke å slå røren sammen så den mister luften og dermed hele strukturen. Vend til slutt kremen inn i eggene, like forsiktig som med hvitene. Hell massen i formen og sett den i fryseren. Den trenger minimum 5 timer på å fryse skikkelig.
Sett formen i kjøleskapet 30 minutter før semifreddoen skal serveres, rett ut av fryseren er den for hard til å kunne deles eller spises. Del den med en varm kniv, og legg på kalde tallerkener, gjerne med et ekstra dryss av nøtter, sjokolade og eventuelt noen friske bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?