Semifreddo med honning, mandler og sjokolade
Når du skal lage dessert til et middagsselskap er det lurt å velge noe som kan forberedes dagen før, eller flere dager før.
Beregn minst 5 timer i fryseren når du lager denne desserten.
- Semifreddo er en italiensk variant av isparfait, betyr noe i retning av «halvkald» og er nesten som en kombinasjon av mousse og iskrem. Den er veldig lett å lage, enda lettere å like, og når du har laget den noen ganger, er det også lett å variere smakene, skriver Ole Martin Alfsen i sin kokebok «Vennemiddag».
Foto: Sigurd Fandango/Forlaget Press.
Når du skal lage dessert til et middagsselskap er det lurt å velge noe som kan forberedes dagen før, eller flere dager før.
Beregn minst 5 timer i fryseren når du lager denne desserten.
- Semifreddo er en italiensk variant av isparfait, betyr noe i retning av «halvkald» og er nesten som en kombinasjon av mousse og iskrem. Den er veldig lett å lage, enda lettere å like, og når du har laget den noen ganger, er det også lett å variere smakene, skriver Ole Martin Alfsen i sin kokebok «Vennemiddag».
Foto: Sigurd Fandango/Forlaget Press.
Ingredienser
- 100 g mandler
- 100 g mørk sjokolade
- 3 stk egg
- 1 dl honning, flytende
- 0.5 stk sitron
- 2 cl whisky
- 0.5 stk vaniljestang
- 3 dl kremfløte
Slik gjør du:
- 100 g mandler
- 100 g mørk sjokolade
- 3 stk egg
- 1 dl honning, flytende
- 0.5 stk sitron
- 2 cl whisky
- 0.5 stk vaniljestang
- 3 dl kremfløte
