Til hovedinnhold

Lys Nugatti-is

6 h

På sommeren er det populært med hjemmelaget iskrem hos både store og små!

Jeg har her laget en nydelig, mild sjokoladeiskrem som inneholder sjokolade- og hasselnøttpålegg! Bruk helst Nugatti Air - som er den ekstra milde og luftige varianten av det populære sjokoladepålegget Nugatti.

Isen er kjempelett å lage, og du trenger slett ikke å bruke iskremmaskin; selv satte jeg isblandingen bare rett i fryseren og hadde perfekt, deilig iskrem dagen etter.

Et artig tips som får isen til å se ekstra delikat ut, er å pynte kanten på iskremkjeksen med smeltet melkesjokolade og farget kakestrøssel.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 509 brukere
Lys Nugatti-is

På sommeren er det populært med hjemmelaget iskrem hos både store og små!

Jeg har her laget en nydelig, mild sjokoladeiskrem som inneholder sjokolade- og hasselnøttpålegg! Bruk helst Nugatti Air - som er den ekstra milde og luftige varianten av det populære sjokoladepålegget Nugatti.

Isen er kjempelett å lage, og du trenger slett ikke å bruke iskremmaskin; selv satte jeg isblandingen bare rett i fryseren og hadde perfekt, deilig iskrem dagen etter.

Et artig tips som får isen til å se ekstra delikat ut, er å pynte kanten på iskremkjeksen med smeltet melkesjokolade og farget kakestrøssel.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 509 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Nugatti-is

  • 6 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 6 dl kremfløte
  • 340 g Nugatti, Nugatti Air (1 boks)

Pyntede iskremkjeks:

  • 8 stk iskremkjeks, ferdigkjøpte iskremkjeks
  • 100 g melkesjokolade
  • 8 ss kakestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Nugatti-is

  • 6 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 6 dl kremfløte
  • 340 g Nugatti, Nugatti Air (1 boks)

Pyntede iskremkjeks:

  • 8 stk iskremkjeks, ferdigkjøpte iskremkjeks
  • 100 g melkesjokolade
  • 8 ss kakestrøssel
Pisk eggeplommer og sukker luftig.
Tilsett Nugatti i klatter og pisk dette sammen med eggedosisen til en jevn sjokoladekrem.
Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle.
Vend halvparten av den piskede kremen inn i sjokoladekremen og rør til alt er godt blandet. Tilsett resten av den piskede kremen og bland til du får en luftig, klumpfri og lys sjokoladeisblanding.
Har du iskremmaskin, kan du bruke den til å få den ønskede iskremkonsistensen. Har du ikke iskremmaskin, heller du blandingen i en boks og setter boksen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten.
Ta den fryste isen ut av fryseren ca 20 minutter før servering, så isen tiner nok til at du kan lage iskremkuler. Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.
Ta den fryste isen ut av fryseren ca 20 minutter før servering, så isen tiner nok til at du kan lage iskremkuler. Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.
Pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha smeltet sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle. Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen. Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.
Pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha smeltet sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle. Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen. Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.
Så er det bare å rulle fine iskremkuler med Nugatti-is og sette i kjeksen.
Så er det bare å rulle fine iskremkuler med Nugatti-is og sette i kjeksen.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggeplommer og sukker luftig.
Tilsett Nugatti i klatter og pisk dette sammen med eggedosisen til en jevn sjokoladekrem.
Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle.
Vend halvparten av den piskede kremen inn i sjokoladekremen og rør til alt er godt blandet. Tilsett resten av den piskede kremen og bland til du får en luftig, klumpfri og lys sjokoladeisblanding.
Har du iskremmaskin, kan du bruke den til å få den ønskede iskremkonsistensen. Har du ikke iskremmaskin, heller du blandingen i en boks og setter boksen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten.
Ta den fryste isen ut av fryseren ca 20 minutter før servering, så isen tiner nok til at du kan lage iskremkuler. Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.
Ta den fryste isen ut av fryseren ca 20 minutter før servering, så isen tiner nok til at du kan lage iskremkuler. Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.
Pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha smeltet sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle. Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen. Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.
Pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha smeltet sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle. Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen. Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.
Så er det bare å rulle fine iskremkuler med Nugatti-is og sette i kjeksen.
Så er det bare å rulle fine iskremkuler med Nugatti-is og sette i kjeksen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?