Karamellstekte pærer med yoghurtis og jordskokkchips
1 h
Karamellstekte pærer med yoghurtis og jordskokkchips kombinerer mange gode smaker. Pærer kan godt erstattes med epler, og vaniljeis smaker også godt til. Du kan også kjøpe ferdig yoghurtis hvis du vil.
Lag gjerne både yoghurtisen og jordskokkchipsen kvelden i forveien.
Karamellstekte pærer med yoghurtis og jordskokkchips kombinerer mange gode smaker. Pærer kan godt erstattes med epler, og vaniljeis smaker også godt til. Du kan også kjøpe ferdig yoghurtis hvis du vil.
Lag gjerne både yoghurtisen og jordskokkchipsen kvelden i forveien.
Kok vann og 1 dl sukker til en tyktflytende sirup. Avkjøl sirupen.
Kjør sirupen i en hurtigmikser sammen med yoghurt, fløte og resten av sukkeret.
Kjør isen i en ismaskin eller hell isblandingen over i en bolle og sett den i fryseren. Rør ofte slik at isen får en glatt og jevn konsistens.
Del pærene i to og fjern kjernehuset.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne over middels høy varme. Legg i pærene og stek de gylne på begge sider. Pass på varmen slik at karamellen ikke brenner seg.
Tilsett en skvett vann og ha i sitronsaften. La det koke til karamellen får sirupskonsistens, sving på pannen underveis og snu litt på pærene.
Tilsett smøret og fortsett å snu på pannen til smøret har blandet seg inn i sausen. Den skal ha et jevnt og sirupsaktig utseende.
Tilsett eventuelt litt mer vann hvis smøret ikke blandes skikkelig inn.
Server pærene varme med karamellsaus, yoghurtis og jordskokkchips.
Pynt med mynteblader og sikt over litt melis.
Bon appetit!
Kok vann og 1 dl sukker til en tyktflytende sirup. Avkjøl sirupen.
Kjør sirupen i en hurtigmikser sammen med yoghurt, fløte og resten av sukkeret.
Kjør isen i en ismaskin eller hell isblandingen over i en bolle og sett den i fryseren. Rør ofte slik at isen får en glatt og jevn konsistens.
Del pærene i to og fjern kjernehuset.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne over middels høy varme. Legg i pærene og stek de gylne på begge sider. Pass på varmen slik at karamellen ikke brenner seg.
Tilsett en skvett vann og ha i sitronsaften. La det koke til karamellen får sirupskonsistens, sving på pannen underveis og snu litt på pærene.
Tilsett smøret og fortsett å snu på pannen til smøret har blandet seg inn i sausen. Den skal ha et jevnt og sirupsaktig utseende.
Tilsett eventuelt litt mer vann hvis smøret ikke blandes skikkelig inn.
Server pærene varme med karamellsaus, yoghurtis og jordskokkchips.
Pynt med mynteblader og sikt over litt melis.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto