Sjokoladeis

60 min

For å oppnå best resultat bør isen lages dagen i forveien.

189 har lagret denne
Sjokoladeis

For å oppnå best resultat bør isen lages dagen i forveien.

189 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1.5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
Splitt vaniljestangen på langs. Kok opp vanilje, melk og halvparten av sukkeret i en liten kasserolle. La melken stå og trekke smak i 15 minutter. Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle.
Ta vaniljestangen opp av melken, gi melken et nytt oppkok og hell den over eggeplommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm den forsiktig opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side når blandingen begynner å tykne. Rør inn sjokoladen og avkjøl sjokoladekremen raskt i vannbad. Vend inn myk pisket krem, hell isblandingen over i en form og sett den i fryseren.
Husk å la isen stå litt ute før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Splitt vaniljestangen på langs. Kok opp vanilje, melk og halvparten av sukkeret i en liten kasserolle. La melken stå og trekke smak i 15 minutter. Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle.
Ta vaniljestangen opp av melken, gi melken et nytt oppkok og hell den over eggeplommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm den forsiktig opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side når blandingen begynner å tykne. Rør inn sjokoladen og avkjøl sjokoladekremen raskt i vannbad. Vend inn myk pisket krem, hell isblandingen over i en form og sett den i fryseren.
Husk å la isen stå litt ute før servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?