Til hovedinnhold

Sjokoladeis

1 h
6 varer
164
Sjokoladeis

For å oppnå best resultat bør isen lages dagen i forveien.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl melk
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
Splitt vaniljestangen på langs. Kok opp vanilje, melk og halvparten av sukkeret i en liten kasserolle. La melken stå og trekke smak i 15 minutter. Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle.
Ta vaniljestangen opp av melken, gi melken et nytt oppkok og hell den over eggeplommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm den forsiktig opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side når blandingen begynner å tykne. Rør inn sjokoladen og avkjøl sjokoladekremen raskt i vannbad. Vend inn myk pisket krem, hell isblandingen over i en form og sett den i fryseren.
Husk å la isen stå litt ute før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Splitt vaniljestangen på langs. Kok opp vanilje, melk og halvparten av sukkeret i en liten kasserolle. La melken stå og trekke smak i 15 minutter. Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle.
Ta vaniljestangen opp av melken, gi melken et nytt oppkok og hell den over eggeplommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm den forsiktig opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side når blandingen begynner å tykne. Rør inn sjokoladen og avkjøl sjokoladekremen raskt i vannbad. Vend inn myk pisket krem, hell isblandingen over i en form og sett den i fryseren.
Husk å la isen stå litt ute før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?