Til hovedinnhold

Karamellisert banansplitt med karamellpopcorn

45 min

Karamellisert banansplitt med karamellpopcorn er søtt, sprøtt og litt salt! Dette er en litt barnslig dessert, som passer perfekt til oss voksen, også.

Lagret av 161 brukere
Karamellisert banansplitt med karamellpopcorn

Karamellisert banansplitt med karamellpopcorn er søtt, sprøtt og litt salt! Dette er en litt barnslig dessert, som passer perfekt til oss voksen, også.

Lagret av 161 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 stk banan
  • sukker
  • 2 kule iskrem, bruk din favoritt
  • 2 ss karamellsaus, tykk

Karamellpopcorn

  • 50 g popcorn, ferdig poppet og saltet
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ss vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk banan
  • sukker
  • 2 kule iskrem, bruk din favoritt
  • 2 ss karamellsaus, tykk

Karamellpopcorn

  • 50 g popcorn, ferdig poppet og saltet
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ss vann
La skallet være på bananen og del den på langs. Dryss snittflaten med et jevnt lag sukker og karamelliser bananen med en creme brulee-brenner. Har du ikke en slik brenner, kan du steke bananen raskt i en varm stekepanne med sukkerflaten ned, til sukkerert har smeltet.
Lag karamellpopcorn. Fordel popcornet utover et stekebrett kledd med en bakeduk eller bakepapir. Hell sukkeret i en liten og helt ren kasserolle.
Tilsett vann, rør rundt og kok opp over middels varme. La sukkerlaken koke til gyllen karamell. Det tar omtrent 4-8 minutter.
Vær rask og dryss karamellen jevnt over popcornet med en tresleiv. Pass på så du ikke brenner deg, for varm karamell er veldig varmt! Avkjøl.
Legg bananen over på en passende tallerken. Topp med is, saus og popcorn.
woman cooking

Bon appetit!

La skallet være på bananen og del den på langs. Dryss snittflaten med et jevnt lag sukker og karamelliser bananen med en creme brulee-brenner. Har du ikke en slik brenner, kan du steke bananen raskt i en varm stekepanne med sukkerflaten ned, til sukkerert har smeltet.
Lag karamellpopcorn. Fordel popcornet utover et stekebrett kledd med en bakeduk eller bakepapir. Hell sukkeret i en liten og helt ren kasserolle.
Tilsett vann, rør rundt og kok opp over middels varme. La sukkerlaken koke til gyllen karamell. Det tar omtrent 4-8 minutter.
Vær rask og dryss karamellen jevnt over popcornet med en tresleiv. Pass på så du ikke brenner deg, for varm karamell er veldig varmt! Avkjøl.
Legg bananen over på en passende tallerken. Topp med is, saus og popcorn.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?