Pasjonsfruktsorbet med hjemmelaget sjokoladesaus
Pasjonsfrukten har en utrolig nydelig, tropisk smak, og da kan du jo tenke deg hvor deilig og sommerlig denne pasjonsfruktsorbeten smaker!
Utgangspunktet for å lage pasjonsfruktsorbet er ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré. Dette produktet fås kjøpt i enkelte velassorterte matbutikker. Får du ikke tak i dette, kan du bruke saften av ferske pasjonsfrukter, men vær klar over at du trenger mange for å få 5 dl saft. Denne oppskriften på sorbet egner seg også utmerket for andre slags frukter og bær. Du kan for eksempel lage bringebærsorbet med 5 dl bringebærmos. Varm opp bærene, mos dem i en blender og press mosen gjennom en sil for å få fjernet de små bringebærfrøene fra bringebærsaften. Tilsvarende kan du lage jordbærsorbet av moste jordbær, mangosorbet av most mango osv.
Her er det brukt glukose i sorbeten i tillegg til sukkeret. Dette gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose får kjøpt i de fleste matbutikker, men får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.
Pasjonsfruktsorbet smaker nydelig som den er, men kan også gjerne serveres med friske bringebær og sjokoladesaus.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Pasjonsfrukten har en utrolig nydelig, tropisk smak, og da kan du jo tenke deg hvor deilig og sommerlig denne pasjonsfruktsorbeten smaker!
Utgangspunktet for å lage pasjonsfruktsorbet er ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré. Dette produktet fås kjøpt i enkelte velassorterte matbutikker. Får du ikke tak i dette, kan du bruke saften av ferske pasjonsfrukter, men vær klar over at du trenger mange for å få 5 dl saft. Denne oppskriften på sorbet egner seg også utmerket for andre slags frukter og bær. Du kan for eksempel lage bringebærsorbet med 5 dl bringebærmos. Varm opp bærene, mos dem i en blender og press mosen gjennom en sil for å få fjernet de små bringebærfrøene fra bringebærsaften. Tilsvarende kan du lage jordbærsorbet av moste jordbær, mangosorbet av most mango osv.
Her er det brukt glukose i sorbeten i tillegg til sukkeret. Dette gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose får kjøpt i de fleste matbutikker, men får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.
Pasjonsfruktsorbet smaker nydelig som den er, men kan også gjerne serveres med friske bringebær og sjokoladesaus.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Sorbet
- 5 dl pasjonsfrukt, puré
- 125 g sukker
- 75 g glukose
- 0.5 stk sitron
Sjokoladesaus
- 1.5 dl kremfløte
- 200 g kokesjokolade
Slik gjør du:
Sorbet
- 5 dl pasjonsfrukt, puré
- 125 g sukker
- 75 g glukose
- 0.5 stk sitron
Sjokoladesaus
- 1.5 dl kremfløte
- 200 g kokesjokolade
