Pasjonsfruktsorbet med hjemmelaget sjokoladesaus

1 h
Lagret av 199 brukere
Pasjonsfruktsorbet med hjemmelaget sjokoladesaus
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 199 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Sorbet

  • 5 dl pasjonsfrukt, puré
  • 125 g sukker
  • 75 g glukose
  • 0.5 stk sitron

Sjokoladesaus

  • 1.5 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sorbet

  • 5 dl pasjonsfrukt, puré
  • 125 g sukker
  • 75 g glukose
  • 0.5 stk sitron

Sjokoladesaus

  • 1.5 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade
Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med sukker, glykose og saften av en halv sitron. Varm opp blandingen slik at sukkeret smelter.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha pasjonsfruktblandingen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig pasjonsfruktsorbet.
Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.
Har du ikke iskremmaskin, kan du fryse pasjonsfruktblandingen i en plastboks eller lignende, men da bør du røre kraftig i sorbeten omtrent hver halvtime de første 3-4 timene for å unngå at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
Server gjerne pasjonsfruktsorbeten med friske bringebær og hjemmelaget sjokoladesaus.
Hjemmelaget sjokoladesaus lager du enkelt ved å varme opp kremfløten i en liten kjele og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Du kan velge den sjokoladen du liker best. Her er det brukt mørk sjokolade med appelsinsmak, som smakte nydelig sammen med pasjonsfruktsorbeten!
woman cooking

Bon appetit!

Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med sukker, glykose og saften av en halv sitron. Varm opp blandingen slik at sukkeret smelter.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.
Ha pasjonsfruktblandingen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig pasjonsfruktsorbet.
Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.
Har du ikke iskremmaskin, kan du fryse pasjonsfruktblandingen i en plastboks eller lignende, men da bør du røre kraftig i sorbeten omtrent hver halvtime de første 3-4 timene for å unngå at det danner seg iskrystaller i sorbeten.
Server gjerne pasjonsfruktsorbeten med friske bringebær og hjemmelaget sjokoladesaus.
Hjemmelaget sjokoladesaus lager du enkelt ved å varme opp kremfløten i en liten kjele og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Du kan velge den sjokoladen du liker best. Her er det brukt mørk sjokolade med appelsinsmak, som smakte nydelig sammen med pasjonsfruktsorbeten!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?