Enkel karamellis med peanøttkrokan
Denne supergode isen inneholder ikke egg, og lages enkelt ved å piske søt kondensert melk sammen med fløte til en tykk krem som deretter fryses til is. Du trenger ingen ismaskin - den kondenserte melken gjør isen kremet og myk uten at den må røres i mens den fryses.
Isen inneholder også karamellisert kondensert melk. Ved å koke melken mens den fremdeles er i boksen forvandles den til en tykk, deilig karamell som smaker HaPå. Dette kan gjøres god tid i forveien. Karamellen holder seg lenge uåpnet.
En knasende sprø peanøttkrokan gir isen det lille ektra. Oppskriften gir mye krokan, men om du oppbevarer den i en lufttett boks kan du bruke det som ekstra topping på desserter.
Denne supergode isen inneholder ikke egg, og lages enkelt ved å piske søt kondensert melk sammen med fløte til en tykk krem som deretter fryses til is. Du trenger ingen ismaskin - den kondenserte melken gjør isen kremet og myk uten at den må røres i mens den fryses.
Isen inneholder også karamellisert kondensert melk. Ved å koke melken mens den fremdeles er i boksen forvandles den til en tykk, deilig karamell som smaker HaPå. Dette kan gjøres god tid i forveien. Karamellen holder seg lenge uåpnet.
En knasende sprø peanøttkrokan gir isen det lille ektra. Oppskriften gir mye krokan, men om du oppbevarer den i en lufttett boks kan du bruke det som ekstra topping på desserter.
Ingredienser
Is
- 2 bokser kondensert melk, Søt type, IKKE Vikingmelk
- 3 dl fløte
Krokan
- 2 dl sukker
- 0.5 dl honning, flytende
- 50 g smør
- 1 dl peanøtter, finhakkede
Slik gjør du:
Is
- 2 bokser kondensert melk, Søt type, IKKE Vikingmelk
- 3 dl fløte
Krokan
- 2 dl sukker
- 0.5 dl honning, flytende
- 50 g smør
- 1 dl peanøtter, finhakkede
Legg en av boksene med kondensert melk i en kasserolle og fyll på nok vann til at det helt dekker boksen. Boksen skal være uåpnet.
Kok opp vannet, skru ned temperaturen slik at vannet kun småkoker. Nå skal vannet med boksen småkoke i ca 3 timer. Det er viktig at du passer på at boksen er dekket av vann under hele koketiden, fyll derfor jevnlig på vann underveis.
Etter 3 timer tas boksen opp av vannet og avkjøles.
Legg over litt mer karamell på toppen, og bruk en kniv til å skjære gjennom ismassen slik at karamellen blir god blandet og isen får en marmorert effekt.
Dekk formen med plast og sett i fryseboksen i minst 5 timer.
Tilsett smør og kok til en lysebrun karamell over middels svak varme.
Tilsett peanøtter og rør godt sammen. Hell karamellen over på et bakepapir og bruk en slikkepott til å fordele massen litt utover.
La massen avkjøle helt.
Hakk krokanen i små biter og oppbevar i en lufttett boks fram til du skal bruke den.

Bon appetit!
Legg en av boksene med kondensert melk i en kasserolle og fyll på nok vann til at det helt dekker boksen. Boksen skal være uåpnet.
Kok opp vannet, skru ned temperaturen slik at vannet kun småkoker. Nå skal vannet med boksen småkoke i ca 3 timer. Det er viktig at du passer på at boksen er dekket av vann under hele koketiden, fyll derfor jevnlig på vann underveis.
Etter 3 timer tas boksen opp av vannet og avkjøles.
Legg over litt mer karamell på toppen, og bruk en kniv til å skjære gjennom ismassen slik at karamellen blir god blandet og isen får en marmorert effekt.
Dekk formen med plast og sett i fryseboksen i minst 5 timer.
Tilsett smør og kok til en lysebrun karamell over middels svak varme.
Tilsett peanøtter og rør godt sammen. Hell karamellen over på et bakepapir og bruk en slikkepott til å fordele massen litt utover.
La massen avkjøle helt.
Hakk krokanen i små biter og oppbevar i en lufttett boks fram til du skal bruke den.