Til hovedinnhold

Enkel karamellis med peanøttkrokan

3 h 30 min

Denne supergode isen inneholder ikke egg, og lages enkelt ved å piske søt kondensert melk sammen med fløte til en tykk krem som deretter fryses til is. Du trenger ingen ismaskin - den kondenserte melken gjør isen kremet og myk uten at den må røres i mens den fryses.

Isen inneholder også karamellisert kondensert melk. Ved å koke melken mens den fremdeles er i boksen forvandles den til en tykk, deilig karamell som smaker HaPå. Dette kan gjøres god tid i forveien. Karamellen holder seg lenge uåpnet.

En knasende sprø peanøttkrokan gir isen det lille ektra. Oppskriften gir mye krokan, men om du oppbevarer den i en lufttett boks kan du bruke det som ekstra topping på desserter.

Lagret av 532 brukere
Enkel karamellis med peanøttkrokan

Denne supergode isen inneholder ikke egg, og lages enkelt ved å piske søt kondensert melk sammen med fløte til en tykk krem som deretter fryses til is. Du trenger ingen ismaskin - den kondenserte melken gjør isen kremet og myk uten at den må røres i mens den fryses.

Isen inneholder også karamellisert kondensert melk. Ved å koke melken mens den fremdeles er i boksen forvandles den til en tykk, deilig karamell som smaker HaPå. Dette kan gjøres god tid i forveien. Karamellen holder seg lenge uåpnet.

En knasende sprø peanøttkrokan gir isen det lille ektra. Oppskriften gir mye krokan, men om du oppbevarer den i en lufttett boks kan du bruke det som ekstra topping på desserter.

Lagret av 532 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Is

  • 2 bokser kondensert melk, Søt type, IKKE Vikingmelk
  • 3 dl fløte

Krokan

  • 2 dl sukker
  • 0.5 dl honning, flytende
  • 50 g smør
  • 1 dl peanøtter, finhakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Is

  • 2 bokser kondensert melk, Søt type, IKKE Vikingmelk
  • 3 dl fløte

Krokan

  • 2 dl sukker
  • 0.5 dl honning, flytende
  • 50 g smør
  • 1 dl peanøtter, finhakkede
Begynn med å karamellisere den kondenserte melken.

Legg en av boksene med kondensert melk i en kasserolle og fyll på nok vann til at det helt dekker boksen. Boksen skal være uåpnet.

Kok opp vannet, skru ned temperaturen slik at vannet kun småkoker. Nå skal vannet med boksen småkoke i ca 3 timer. Det er viktig at du passer på at boksen er dekket av vann under hele koketiden, fyll derfor jevnlig på vann underveis.

Etter 3 timer tas boksen opp av vannet og avkjøles.
Begynn med å karamellisere den kondenserte melken.

 

 Legg en av boksene med kondensert melk i en kasserolle og fyll på nok vann til at det helt dekker boksen. Boksen skal være uåpnet.

 

 Kok opp vannet, skru ned temperaturen slik at vannet kun småkoker. Nå skal vannet med boksen småkoke i ca 3 timer. Det er viktig at du passer på at boksen er dekket av vann under hele koketiden, fyll derfor jevnlig på vann underveis.

 

 Etter 3 timer tas boksen opp av vannet og avkjøles.
Lag isen ved å vispe sammen en boks kondensert melk og fløte til en tykk krem.
Lag isen ved å vispe sammen en boks kondensert melk og fløte til en tykk krem.
Hell halvparten av ismassen i en form som rommer 1 liter, for eksempel en brødform. Legg over noen spiseskjeer karamell og fyll så over resten av ismassen.

Legg over litt mer karamell på toppen, og bruk en kniv til å skjære gjennom ismassen slik at karamellen blir god blandet og isen får en marmorert effekt.

Dekk formen med plast og sett i fryseboksen i minst 5 timer.
Hell halvparten av ismassen i en form som rommer 1 liter, for eksempel en brødform. Legg over noen spiseskjeer karamell og fyll så over resten av ismassen.

 

 Legg over litt mer karamell på toppen, og bruk en kniv til å skjære gjennom ismassen slik at karamellen blir god blandet og isen får en marmorert effekt.

 

 Dekk formen med plast og sett i fryseboksen i minst 5 timer.
Lag peanøttkrokan ved å smelte samme sukker og honning i en kasserolle uten å røre, du kan helle litt på kasserollen lik at sukkeret blir jevnt fordelt.

Tilsett smør og kok til en lysebrun karamell over middels svak varme.

Tilsett peanøtter og rør godt sammen. Hell karamellen over på et bakepapir og bruk en slikkepott til å fordele massen litt utover.

La massen avkjøle helt.

Hakk krokanen i små biter og oppbevar i en lufttett boks fram til du skal bruke den.
Lag peanøttkrokan ved å smelte samme sukker og honning i en kasserolle uten å røre, du kan helle litt på kasserollen lik at sukkeret blir jevnt fordelt.

 

 Tilsett smør og kok til en lysebrun karamell over middels svak varme.

 

 Tilsett peanøtter og rør godt sammen. Hell karamellen over på et bakepapir og bruk en slikkepott til å fordele massen litt utover.

 

 La massen avkjøle helt.

 

 Hakk krokanen i små biter og oppbevar i en lufttett boks fram til du skal bruke den.
Server karamellisen sammen med peanøttkrokan og gjerne noen friske jordbær.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med å karamellisere den kondenserte melken.

Legg en av boksene med kondensert melk i en kasserolle og fyll på nok vann til at det helt dekker boksen. Boksen skal være uåpnet.

Kok opp vannet, skru ned temperaturen slik at vannet kun småkoker. Nå skal vannet med boksen småkoke i ca 3 timer. Det er viktig at du passer på at boksen er dekket av vann under hele koketiden, fyll derfor jevnlig på vann underveis.

Etter 3 timer tas boksen opp av vannet og avkjøles.
Begynn med å karamellisere den kondenserte melken.

 

 Legg en av boksene med kondensert melk i en kasserolle og fyll på nok vann til at det helt dekker boksen. Boksen skal være uåpnet.

 

 Kok opp vannet, skru ned temperaturen slik at vannet kun småkoker. Nå skal vannet med boksen småkoke i ca 3 timer. Det er viktig at du passer på at boksen er dekket av vann under hele koketiden, fyll derfor jevnlig på vann underveis.

 

 Etter 3 timer tas boksen opp av vannet og avkjøles.
Lag isen ved å vispe sammen en boks kondensert melk og fløte til en tykk krem.
Lag isen ved å vispe sammen en boks kondensert melk og fløte til en tykk krem.
Hell halvparten av ismassen i en form som rommer 1 liter, for eksempel en brødform. Legg over noen spiseskjeer karamell og fyll så over resten av ismassen.

Legg over litt mer karamell på toppen, og bruk en kniv til å skjære gjennom ismassen slik at karamellen blir god blandet og isen får en marmorert effekt.

Dekk formen med plast og sett i fryseboksen i minst 5 timer.
Hell halvparten av ismassen i en form som rommer 1 liter, for eksempel en brødform. Legg over noen spiseskjeer karamell og fyll så over resten av ismassen.

 

 Legg over litt mer karamell på toppen, og bruk en kniv til å skjære gjennom ismassen slik at karamellen blir god blandet og isen får en marmorert effekt.

 

 Dekk formen med plast og sett i fryseboksen i minst 5 timer.
Lag peanøttkrokan ved å smelte samme sukker og honning i en kasserolle uten å røre, du kan helle litt på kasserollen lik at sukkeret blir jevnt fordelt.

Tilsett smør og kok til en lysebrun karamell over middels svak varme.

Tilsett peanøtter og rør godt sammen. Hell karamellen over på et bakepapir og bruk en slikkepott til å fordele massen litt utover.

La massen avkjøle helt.

Hakk krokanen i små biter og oppbevar i en lufttett boks fram til du skal bruke den.
Lag peanøttkrokan ved å smelte samme sukker og honning i en kasserolle uten å røre, du kan helle litt på kasserollen lik at sukkeret blir jevnt fordelt.

 

 Tilsett smør og kok til en lysebrun karamell over middels svak varme.

 

 Tilsett peanøtter og rør godt sammen. Hell karamellen over på et bakepapir og bruk en slikkepott til å fordele massen litt utover.

 

 La massen avkjøle helt.

 

 Hakk krokanen i små biter og oppbevar i en lufttett boks fram til du skal bruke den.
Server karamellisen sammen med peanøttkrokan og gjerne noen friske jordbær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?