La vaniljeisen tine i kjøleskapet i omtrent en time, for å gjøre den mykere. Ha isen over i en kjøkkenmaskin med knivblad – eller i en blender.
Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene oppi med vaniljeisen. Tilsett melk, kanel, sitronskall og sitronsaft.
Kjør alt sammen i maskinen eller blenderen til det blir en luftig masse med samme konsistens som softis.
Ha isen over i en boks med lokk og sett den i fryseren et kvarters tid før, slik at den får satt seg litt før servering.
Stek mandlene lett i en tørr stekepanne på medium varme et minutt. Tilsett sukker, og la sukkeret smelte forsiktig mens du hele tiden rører. Når sukkeret har smeltet og blitt lyst gyllent tar du stekepannen av platen. Hell mandlene over på bakepapir og løsne dem litt fra hverandre. Når de er avkjølt, grovhakk dem.
Bon appetit!
La vaniljeisen tine i kjøleskapet i omtrent en time, for å gjøre den mykere. Ha isen over i en kjøkkenmaskin med knivblad – eller i en blender.
Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene oppi med vaniljeisen. Tilsett melk, kanel, sitronskall og sitronsaft.
Kjør alt sammen i maskinen eller blenderen til det blir en luftig masse med samme konsistens som softis.
Ha isen over i en boks med lokk og sett den i fryseren et kvarters tid før, slik at den får satt seg litt før servering.
Stek mandlene lett i en tørr stekepanne på medium varme et minutt. Tilsett sukker, og la sukkeret smelte forsiktig mens du hele tiden rører. Når sukkeret har smeltet og blitt lyst gyllent tar du stekepannen av platen. Hell mandlene over på bakepapir og løsne dem litt fra hverandre. Når de er avkjølt, grovhakk dem.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto