Til hovedinnhold

Iskrem med kanel, sitron og mandler

25 min

Denne deilige kanelsikremen må være den enkleste festdesserten du kan servere. Det er få ingredienser og den er svært lett å lage.  

Isdesserten passer fint året rundt, og særlig godt en varm vårfestdag.  

Server den gjerne toppet med karamelliserte mandler - de kan du godt gjøre i stand dagen i forveien.

Lagret av 86 brukere
Iskrem med kanel, sitron og mandler

Denne deilige kanelsikremen må være den enkleste festdesserten du kan servere. Det er få ingredienser og den er svært lett å lage.  

Isdesserten passer fint året rundt, og særlig godt en varm vårfestdag.  

Server den gjerne toppet med karamelliserte mandler - de kan du godt gjøre i stand dagen i forveien.

Lagret av 86 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 l vaniljeis
  • 1 stk vaniljestang
  • 10 ss melk
  • 2 ts kanel
  • 1 stk sitron, revet skall og 2 ts sitronsaft

Karamelliserte mandler

  • 80 g sukker
  • 120 g mandler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 l vaniljeis
  • 1 stk vaniljestang
  • 10 ss melk
  • 2 ts kanel
  • 1 stk sitron, revet skall og 2 ts sitronsaft

Karamelliserte mandler

  • 80 g sukker
  • 120 g mandler
La vaniljeisen tine i kjøleskapet i omtrent en time, for å gjøre den mykere. Ha isen over i en kjøkkenmaskin med knivblad – eller i en blender.
Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene oppi med vaniljeisen. Tilsett melk, kanel, sitronskall og sitronsaft.
Kjør alt sammen i maskinen eller blenderen til det blir en luftig masse med samme konsistens som softis.
Ha isen over i en boks med lokk og sett den i fryseren et kvarters tid før, slik at den får satt seg litt før servering.
Stek mandlene lett i en tørr stekepanne på medium varme et minutt. Tilsett sukker, og la sukkeret smelte forsiktig mens du hele tiden rører. Når sukkeret har smeltet og blitt lyst gyllent tar du stekepannen av platen. Hell mandlene over på bakepapir og løsne dem litt fra hverandre. Når de er avkjølt, grovhakk dem.
woman cooking

Bon appetit!

La vaniljeisen tine i kjøleskapet i omtrent en time, for å gjøre den mykere. Ha isen over i en kjøkkenmaskin med knivblad – eller i en blender.
Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene oppi med vaniljeisen. Tilsett melk, kanel, sitronskall og sitronsaft.
Kjør alt sammen i maskinen eller blenderen til det blir en luftig masse med samme konsistens som softis.
Ha isen over i en boks med lokk og sett den i fryseren et kvarters tid før, slik at den får satt seg litt før servering.
Stek mandlene lett i en tørr stekepanne på medium varme et minutt. Tilsett sukker, og la sukkeret smelte forsiktig mens du hele tiden rører. Når sukkeret har smeltet og blitt lyst gyllent tar du stekepannen av platen. Hell mandlene over på bakepapir og løsne dem litt fra hverandre. Når de er avkjølt, grovhakk dem.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?