rask

Appelsinsalat med pepperkakeis

15 min

Denne appelsinsalaten med pepperkakeis er en perfekt dessert i juletider. Den syrlige appelsindesserten får en julete vri med iskrem med smak av pepperkaker. Peppermynte og sjokolade på toppen gir en frisk avslutning.

56 har lagret denne
Appelsinsalat med pepperkakeis, peppermynte og sjokolade

Denne appelsinsalaten med pepperkakeis er en perfekt dessert i juletider. Den syrlige appelsindesserten får en julete vri med iskrem med smak av pepperkaker. Peppermynte og sjokolade på toppen gir en frisk avslutning.

56 har lagret denne
1
porsjoner
  • 10 stk appelsin
  • 2 stk grapefrukt, rosa
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang
  • sukker
  • maismel
  • sjokolade, høvlet, eller diverse nøtter
  • 0.5 l iskrem, vanilje
  • pepperkaker, knuste
Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 stk appelsin
  • 2 stk grapefrukt, rosa
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang
  • sukker
  • maismel
  • sjokolade, høvlet, eller diverse nøtter
  • 0.5 l iskrem, vanilje
  • pepperkaker, knuste
Skjær av skallet på appelsinene og grapefruktene. Bruk en skarp liten kniv og skjær ut appelsinfiletene mellom de hvite hinnene.
Press all saften ut av restene. La appelsinfiletene renne av seg i en stor sil. Ha all saften i en kasserolle sammen med vanilje og kanel.
Kok opp og la det koke inn til halv mengde.
Smak til med sukker og jevn sausen med maisenna. Bruk ca. 1 / 2 spiseskje pr desiliter saus. Bland den varme sausen med appelsinfiletene og sett det til avkjøling.
La isen stå ute til den mykner. Rør inn knuste pepperkaker og sett den tilbake i fryseren.
Anrett appelsinsalaten i dype skåler eller på tallerkener, pynt med høvlet sjokolade, peppermynteblader og legg til slutt på en kule is.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær av skallet på appelsinene og grapefruktene. Bruk en skarp liten kniv og skjær ut appelsinfiletene mellom de hvite hinnene.
Press all saften ut av restene. La appelsinfiletene renne av seg i en stor sil. Ha all saften i en kasserolle sammen med vanilje og kanel.
Kok opp og la det koke inn til halv mengde.
Smak til med sukker og jevn sausen med maisenna. Bruk ca. 1 / 2 spiseskje pr desiliter saus. Bland den varme sausen med appelsinfiletene og sett det til avkjøling.
La isen stå ute til den mykner. Rør inn knuste pepperkaker og sett den tilbake i fryseren.
Anrett appelsinsalaten i dype skåler eller på tallerkener, pynt med høvlet sjokolade, peppermynteblader og legg til slutt på en kule is.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?