rask

Akevitt-sorbé

30 min

Kjøl ned etter julemiddagen med en frisk akevitt-sorbé. Og den kan du lage kvelden før kvelden.

55 har lagret denne
Akevitt-sorbé

Kjøl ned etter julemiddagen med en frisk akevitt-sorbé. Og den kan du lage kvelden før kvelden.

55 har lagret denne
5
porsjoner
  • 5 dl vann
  • 250 g sukker
  • 2 stk lime, saft og skall
  • 2 stk egg, eggehviter
  • 1.5 dl akevitt

karvesukker

  • 1 ts karve
  • 100 g sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl vann
  • 250 g sukker
  • 2 stk lime, saft og skall
  • 2 stk egg, eggehviter
  • 1.5 dl akevitt

karvesukker

  • 1 ts karve
  • 100 g sukker
Rist karvefrøene lett i stekepannen før sukker tilsettes. Når sukkeret er smeltet og massen har fått en lys brun farge, helles den over på bakepapir for avkjøling.
Rist karvefrøene lett i stekepannen før sukker tilsettes. Når sukkeret er smeltet og massen har fått en lys brun farge, helles den over på bakepapir for avkjøling.
Skrubb limefruktene i renne vann, før det ytterste laget på skallet skjæres av i tynne strimler.
Skrubb limefruktene i renne vann, før det ytterste laget på skallet skjæres av i tynne strimler.
Kok opp vann og sukker med limeskall, la blandingen koke i ca. 5 minutter før den avkjøles. Sil av limeskallene.
Tilsett akevitt og limesaft. Hell blandingen i ismaskin e som settes i dypfryseren. Hvis du ikke har ismaskin bø blandingen et par ganger under innfrysningen.
Tilsett akevitt og limesaft. Hell blandingen i ismaskin e som settes i dypfryseren. Hvis du ikke har ismaskin bø blandingen et par ganger under innfrysningen.
Pisk eggehvitene stive, bland dette med den halvfrosne limen og akevittblandingen og frys videre til den er helt stivnet.
Ta sorbeen fra fryseren noen minutter før s Pynt med flak av karvesukker og limeskall. over akevitt, om du ønsker å forsterke smaken.
Pisk eggehvitene stive, bland dette med den halvfrosne limen og akevittblandingen og frys videre til den er helt stivnet.
Ta sorbeen fra fryseren noen minutter før s Pynt med flak av karvesukker og limeskall. over akevitt, om du ønsker å forsterke smaken.
woman cooking

Bon appetit!

Rist karvefrøene lett i stekepannen før sukker tilsettes. Når sukkeret er smeltet og massen har fått en lys brun farge, helles den over på bakepapir for avkjøling.
Rist karvefrøene lett i stekepannen før sukker tilsettes. Når sukkeret er smeltet og massen har fått en lys brun farge, helles den over på bakepapir for avkjøling.
Skrubb limefruktene i renne vann, før det ytterste laget på skallet skjæres av i tynne strimler.
Skrubb limefruktene i renne vann, før det ytterste laget på skallet skjæres av i tynne strimler.
Kok opp vann og sukker med limeskall, la blandingen koke i ca. 5 minutter før den avkjøles. Sil av limeskallene.
Tilsett akevitt og limesaft. Hell blandingen i ismaskin e som settes i dypfryseren. Hvis du ikke har ismaskin bø blandingen et par ganger under innfrysningen.
Tilsett akevitt og limesaft. Hell blandingen i ismaskin e som settes i dypfryseren. Hvis du ikke har ismaskin bø blandingen et par ganger under innfrysningen.
Pisk eggehvitene stive, bland dette med den halvfrosne limen og akevittblandingen og frys videre til den er helt stivnet.
Ta sorbeen fra fryseren noen minutter før s Pynt med flak av karvesukker og limeskall. over akevitt, om du ønsker å forsterke smaken.
Pisk eggehvitene stive, bland dette med den halvfrosne limen og akevittblandingen og frys videre til den er helt stivnet.
Ta sorbeen fra fryseren noen minutter før s Pynt med flak av karvesukker og limeskall. over akevitt, om du ønsker å forsterke smaken.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?