En nydelig og kjempeenkel vaniljeiskrem med bringebær-swirl. Eksperimenter gjerne med det hjemmelagde syltetøyet, eller gjør det enkelt og bruk ferdiglaget syltetøy. Obs! Her trenger du en 1,5-liters brødform.
En nydelig og kjempeenkel vaniljeiskrem med bringebær-swirl. Eksperimenter gjerne med det hjemmelagde syltetøyet, eller gjør det enkelt og bruk ferdiglaget syltetøy. Obs! Her trenger du en 1,5-liters brødform.
RASKT OG ENKELT SYLTETØY: Rens (og eventuelt skyll) bærene. Del bær som er store, eller mos dem lett.
Bland bær og sukker i en kasserolle. La det koke sakte opp, til alt sukkeret blir oppløst, og la syltetøyet koke videre i 2-5 minutter, eller til bærene er myke. Trekk kasserollen til side og skum av (fjern ev skum som har samlet seg på overflaten). Hell det varme syltetøyet over på varme, rene glass.
Miks og bland etter smak og behag. Tilsett krydder som kanel, allehånde, kardemomme, vanilje, anis, fennikelfrø og ingefær. Eller kanskje finhakket rød chili? Gå gjerne ned på sukkermengden, om du ønsker det. Mitt favorittsyltetøy er bringebær med vanilje, og bruk gjerne villbringebær, da blir det ekstra godt. Tilsett en splittet vaniljestang (eller to hvis du vil) og kok syltetøyet som beskrevet. Noe av det beste og enkleste du også kan gjøre, er å røre friske bær med sukker etter smak. Fryse det ned i små bokser og ta dem opp når du har lyst på noe sommerlig og godt.
ISKREM: Bland fløte, vanilje og den søte kondenserte melken i en stål- eller glassbolle. Visp det sammen til en tykk og myk krem.
Hell kremen og bringebærsyltetøyet vekselvis i formen (lag tykke striper av bringebærsyltetøy). Bruk en smal kniv eller lignende og lag noen ”svinger” gjennom lagene.
Frys isen i minst 4-6 timer før servering.
Bon appetit!
RASKT OG ENKELT SYLTETØY: Rens (og eventuelt skyll) bærene. Del bær som er store, eller mos dem lett.
Bland bær og sukker i en kasserolle. La det koke sakte opp, til alt sukkeret blir oppløst, og la syltetøyet koke videre i 2-5 minutter, eller til bærene er myke. Trekk kasserollen til side og skum av (fjern ev skum som har samlet seg på overflaten). Hell det varme syltetøyet over på varme, rene glass.
Miks og bland etter smak og behag. Tilsett krydder som kanel, allehånde, kardemomme, vanilje, anis, fennikelfrø og ingefær. Eller kanskje finhakket rød chili? Gå gjerne ned på sukkermengden, om du ønsker det. Mitt favorittsyltetøy er bringebær med vanilje, og bruk gjerne villbringebær, da blir det ekstra godt. Tilsett en splittet vaniljestang (eller to hvis du vil) og kok syltetøyet som beskrevet. Noe av det beste og enkleste du også kan gjøre, er å røre friske bær med sukker etter smak. Fryse det ned i små bokser og ta dem opp når du har lyst på noe sommerlig og godt.
ISKREM: Bland fløte, vanilje og den søte kondenserte melken i en stål- eller glassbolle. Visp det sammen til en tykk og myk krem.
Hell kremen og bringebærsyltetøyet vekselvis i formen (lag tykke striper av bringebærsyltetøy). Bruk en smal kniv eller lignende og lag noen ”svinger” gjennom lagene.