En utrolig deilig og "voksen" ispinne. Her blandes smakes av fyldig kaffe med spennende kardemomme. Ekstra godt blir det hvis du pynter ispinne med mørk sjokolade etterpå.
Oppskrift og bilde er hentet fra boken Ispinner av Nicole Emson fra Cappelen Damm Forlag.
En utrolig deilig og "voksen" ispinne. Her blandes smakes av fyldig kaffe med spennende kardemomme. Ekstra godt blir det hvis du pynter ispinne med mørk sjokolade etterpå.
Oppskrift og bilde er hentet fra boken Ispinner av Nicole Emson fra Cappelen Damm Forlag.
Lag kaffekonsentrat: Bland alle ingrediensene i en kjele. La det småkoke til det har kokt inn til cirka ¼ av opprinnelig volum. La konsentratet avkjøles i 1 time og sil det deretter gjennom en finmasket sil. Kaffekonsentrat har lang holdbarhet i kjøleskapet, minst 1 måned, og kan tilberedes lang tid i forveien og spares til du vil lage is igjen.
Visp sukker, eggeplommer og kardemomme til en lys og luftig eggedosis.
Kok opp melk og kremfløte. Ta kjelen av varmen. Rør eggedosisen forsiktig inn i fløtemelken under omrøring. Tilsett kaffekonsentratet. Varm blandingen til 85 °C, eller til den begynner å tykne litt. Den må ikke koke.
Sett straks blandingen i iskaldt vann, for eksempel i oppvaskkummen, og la den bli avkjølt. La så blandingen stå i kjøleskapet i minst 1 time, men gjerne natten over.
Sil blandingen gjennom en finmasket sil. Hell den i iskremmaskinen og kjør den til massen er tyktflytende og kremaktig. Fordel straks massen i ispinneformer og sett dem på en plan flate i fryseren. Etter cirka 3 timer kan du ta ispinnene ut av formene og dyppe eller rulle dem i ønsket topping.
Bon appetit!
Lag kaffekonsentrat: Bland alle ingrediensene i en kjele. La det småkoke til det har kokt inn til cirka ¼ av opprinnelig volum. La konsentratet avkjøles i 1 time og sil det deretter gjennom en finmasket sil. Kaffekonsentrat har lang holdbarhet i kjøleskapet, minst 1 måned, og kan tilberedes lang tid i forveien og spares til du vil lage is igjen.
Visp sukker, eggeplommer og kardemomme til en lys og luftig eggedosis.
Kok opp melk og kremfløte. Ta kjelen av varmen. Rør eggedosisen forsiktig inn i fløtemelken under omrøring. Tilsett kaffekonsentratet. Varm blandingen til 85 °C, eller til den begynner å tykne litt. Den må ikke koke.
Sett straks blandingen i iskaldt vann, for eksempel i oppvaskkummen, og la den bli avkjølt. La så blandingen stå i kjøleskapet i minst 1 time, men gjerne natten over.
Sil blandingen gjennom en finmasket sil. Hell den i iskremmaskinen og kjør den til massen er tyktflytende og kremaktig. Fordel straks massen i ispinneformer og sett dem på en plan flate i fryseren. Etter cirka 3 timer kan du ta ispinnene ut av formene og dyppe eller rulle dem i ønsket topping.