Ispinner med frukt, kokos og sjokolade

60 min

Under er det oppskrifter på tre typer litt sunnere is, som er helt uten raffinert sukker og meieriprodukter. Du får både en frisk vannmelonis, Bounty-is med sjokolade og en tropisk variant. Disse passer perfekt om man har allergier eller bare vil passe litt på kaloriinntaket.

Det tar ca. 1 time å forberede alle tre istypene, og så må de fryses over natten. Har du ikke ispinneformer kan du fint bruke vanlige ispinner og et papp- eller plastbeger til å lage isen i. 

335 har lagret denne
Ispinner med frukt, kokos og sjokolade

Under er det oppskrifter på tre typer litt sunnere is, som er helt uten raffinert sukker og meieriprodukter. Du får både en frisk vannmelonis, Bounty-is med sjokolade og en tropisk variant. Disse passer perfekt om man har allergier eller bare vil passe litt på kaloriinntaket.

Det tar ca. 1 time å forberede alle tre istypene, og så må de fryses over natten. Har du ikke ispinneformer kan du fint bruke vanlige ispinner og et papp- eller plastbeger til å lage isen i. 

335 har lagret denne
10
porsjoner

Vannmelonis

  • 1 stk vannmelon, ca. 1 kg
  • 1 stk sitron

Bounty-is

  • 250 g kokos
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss honning, flytende
  • 100 g mørk sjokolade

Tropisk is

  • 1 stk ananas, liten
  • 1 stk mango, stor
  • 2 stykker banan
Unngå at skjermen går i dvale

Vannmelonis

  • 1 stk vannmelon, ca. 1 kg
  • 1 stk sitron

Bounty-is

  • 250 g kokos
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss honning, flytende
  • 100 g mørk sjokolade

Tropisk is

  • 1 stk ananas, liten
  • 1 stk mango, stor
  • 2 stykker banan
VANNMELONIS: Denne isen er utrolig enkel og smakfull. Den består kun av vannmelon og sitronjuice. Start med å dele en liten, moden vannmelon i to og del den opp i mindre biter. Fjern svarte steiner.
Ha bitene over i en blender sammen med saften fra en sitron. Kjør sammen til en jevn masse. Fordel blandingen i ispinneformer eller rett og slett et papp- eller plastbeger.
Sett en ispinne i midten og sett isen i fryseren over natta. For en ekstra kul vannmelonis, kan du også ha i for eksempel bringebær i formen før du heller i ismassen.
BOUNTY-IS: Dette er en litt enklere og sunnere versjon av den klassiske bountyisen. Denne inneholder nemlig kun kokos, kokosmelk, litt honning og så er den dyppet i mørk sjokolade.
Start med å blande kokos med en halv boks kokosmelk og honning. Rør inn mer kokosmelk hvis massen er for tørr. Pass på så den ikke blir for rennende.
Form avlange runde boller av kokosmassen og legg det i fryseren i minst 30 minutter. Husk ispinner så er de lettere å spise!
I mens smelter du sjokoladen over vannbad. Dypp den fryste kokosisen i sjokoladen og legg dem tilbake i fryseren.
TROPISK IS: Denne isen er laget av den tropiske kombinasjonen av ananas, mango og banan - og det er det eneste den inneholder.
Del ananas, mango og bananer i små biter. Ha det over i en blender og kjør sammen til en jevn masse. Du kan tilsette bittelitt vann hvis blandingen blir for tykk. Du kan også tilsette litt kokosmelk for å gjøre isen kremete.
Fordel massen i porsjonsformer og frys ned.
woman cooking

Bon appetit!

VANNMELONIS: Denne isen er utrolig enkel og smakfull. Den består kun av vannmelon og sitronjuice. Start med å dele en liten, moden vannmelon i to og del den opp i mindre biter. Fjern svarte steiner.
Ha bitene over i en blender sammen med saften fra en sitron. Kjør sammen til en jevn masse. Fordel blandingen i ispinneformer eller rett og slett et papp- eller plastbeger.
Sett en ispinne i midten og sett isen i fryseren over natta. For en ekstra kul vannmelonis, kan du også ha i for eksempel bringebær i formen før du heller i ismassen.
BOUNTY-IS: Dette er en litt enklere og sunnere versjon av den klassiske bountyisen. Denne inneholder nemlig kun kokos, kokosmelk, litt honning og så er den dyppet i mørk sjokolade.
Start med å blande kokos med en halv boks kokosmelk og honning. Rør inn mer kokosmelk hvis massen er for tørr. Pass på så den ikke blir for rennende.
Form avlange runde boller av kokosmassen og legg det i fryseren i minst 30 minutter. Husk ispinner så er de lettere å spise!
I mens smelter du sjokoladen over vannbad. Dypp den fryste kokosisen i sjokoladen og legg dem tilbake i fryseren.
TROPISK IS: Denne isen er laget av den tropiske kombinasjonen av ananas, mango og banan - og det er det eneste den inneholder.
Del ananas, mango og bananer i små biter. Ha det over i en blender og kjør sammen til en jevn masse. Du kan tilsette bittelitt vann hvis blandingen blir for tykk. Du kan også tilsette litt kokosmelk for å gjøre isen kremete.
Fordel massen i porsjonsformer og frys ned.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?