Til hovedinnhold

Hellstrøms hjemmelagde yoghurtis med jordbær- og mangosalsa

1 h

Hjemmelagde yoghurtis med jordbær- og mangosalsa er en deilig og frisk dessert som passer perfekt på sene sommerkvelder. Yoghurtisen serveres med en herlig fruktsalat av jordbær og mango. Hvis du ikke har iskremmaskin, kan du sette blandingen i fryseren og røre med jevne mellomrom til isen har rett konsistens. Oppskriften er for seks personer.

Oppskrift og bilde er fra boken Iskremfabrikken av Eyvind Hellstrøm og Jan Hellstrøm, Aschehoug 2011

Lagret av 277 brukere
Hellstrøms hjemmelagde yoghurtis med jordbær- og mangosalsa
Foto: Paul Paiewonsky

Hjemmelagde yoghurtis med jordbær- og mangosalsa er en deilig og frisk dessert som passer perfekt på sene sommerkvelder. Yoghurtisen serveres med en herlig fruktsalat av jordbær og mango. Hvis du ikke har iskremmaskin, kan du sette blandingen i fryseren og røre med jevne mellomrom til isen har rett konsistens. Oppskriften er for seks personer.

Oppskrift og bilde er fra boken Iskremfabrikken av Eyvind Hellstrøm og Jan Hellstrøm, Aschehoug 2011

Lagret av 277 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Salsa

  • 500 g jordbær
  • 1 stk mango
  • 75 g sukker, etter smak
  • sitronsaft

Is

  • 150 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 2 stykker sitron, revet skall og saft
  • 2 plate(r) gelatin
  • 500 g yoghurt
  • 60 g sirup, av typen Golden Syrup

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Salsa

  • 500 g jordbær
  • 1 stk mango
  • 75 g sukker, etter smak
  • sitronsaft

Is

  • 150 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 2 stykker sitron, revet skall og saft
  • 2 plate(r) gelatin
  • 500 g yoghurt
  • 60 g sirup, av typen Golden Syrup
Lag salsa. Skjær mango og jordbær i fine terninger og bland med sukker etter smak. Smak til med sitronsaft.
Bløtlegg gelantin til isen.
Kok opp lake på sukker vann og sitronskall og tilsett bløtlagt gelatin.
Avkjøl til romtemperatur, siles og blandes med yoghurt og sirup. Smak til med sitronsaft.
Kjør i iskremmaskin til den er ferdig, eller sett i fryseren og rør med jevne mellomrom til isen har passe konsistens.
Anrett yoghurtisen på salsaen og server.
woman cooking

Bon appetit!

Lag salsa. Skjær mango og jordbær i fine terninger og bland med sukker etter smak. Smak til med sitronsaft.
Bløtlegg gelantin til isen.
Kok opp lake på sukker vann og sitronskall og tilsett bløtlagt gelatin.
Avkjøl til romtemperatur, siles og blandes med yoghurt og sirup. Smak til med sitronsaft.
Kjør i iskremmaskin til den er ferdig, eller sett i fryseren og rør med jevne mellomrom til isen har passe konsistens.
Anrett yoghurtisen på salsaen og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?