Hellstrøms hjemmelagde yoghurtis med jordbær- og mangosalsa
Hjemmelagde yoghurtis med jordbær- og mangosalsa er en deilig og frisk dessert som passer perfekt på sene sommerkvelder. Yoghurtisen serveres med en herlig fruktsalat av jordbær og mango. Hvis du ikke har iskremmaskin, kan du sette blandingen i fryseren og røre med jevne mellomrom til isen har rett konsistens. Oppskriften er for seks personer.
Oppskrift og bilde er fra boken Iskremfabrikken av Eyvind Hellstrøm og Jan Hellstrøm, Aschehoug 2011
Hjemmelagde yoghurtis med jordbær- og mangosalsa er en deilig og frisk dessert som passer perfekt på sene sommerkvelder. Yoghurtisen serveres med en herlig fruktsalat av jordbær og mango. Hvis du ikke har iskremmaskin, kan du sette blandingen i fryseren og røre med jevne mellomrom til isen har rett konsistens. Oppskriften er for seks personer.
Oppskrift og bilde er fra boken Iskremfabrikken av Eyvind Hellstrøm og Jan Hellstrøm, Aschehoug 2011
Salsa
- 500 g jordbær
- 1 stk mango
- 75 g sukker, etter smak
- sitronsaft
Is
- 150 g sukker
- 1.5 dl vann
- 2 stykker sitron, revet skall og saft
- 2 plate(r) gelatin
- 500 g yoghurt
- 60 g sirup, av typen Golden Syrup
Salsa
- 500 g jordbær
- 1 stk mango
- 75 g sukker, etter smak
- sitronsaft
Is
- 150 g sukker
- 1.5 dl vann
- 2 stykker sitron, revet skall og saft
- 2 plate(r) gelatin
- 500 g yoghurt
- 60 g sirup, av typen Golden Syrup
