Har du plommer i hagen kan du lage en nydelig og frisk sorbet-is. Plommene er kjent for å være litt søte, litt syrlige og aromatiske og sammen med bringebær blir det en herlig dessertkombinasjon.
Har du plommer i hagen kan du lage en nydelig og frisk sorbet-is. Plommene er kjent for å være litt søte, litt syrlige og aromatiske og sammen med bringebær blir det en herlig dessertkombinasjon.
Kutt plommene i biter og kjør dem i en blender eller foodprosessor sammen med bringebær, sukker og vann til du får en fin puré. Sil gjerne av pureen for å fjerne frøene.
Kjør den deretter i en iskremmaskin, og ha over i en lufttett beholder. Legg isen i fryseren i 45 min - 1 time. Har du ikke ismaskin kan du ta den rett fra blenderen og over i en lufttett beholder. Den bør da røres i 3-4 ganger under innfrysning for å unngå istråder.
Ta ut av fryseren 15 minutter før servering og nyt en frisk sorbet.
Bon appetit!
Vask og del plommene og fjern steinene.
Kutt plommene i biter og kjør dem i en blender eller foodprosessor sammen med bringebær, sukker og vann til du får en fin puré. Sil gjerne av pureen for å fjerne frøene.
Kjør den deretter i en iskremmaskin, og ha over i en lufttett beholder. Legg isen i fryseren i 45 min - 1 time. Har du ikke ismaskin kan du ta den rett fra blenderen og over i en lufttett beholder. Den bør da røres i 3-4 ganger under innfrysning for å unngå istråder.
Ta ut av fryseren 15 minutter før servering og nyt en frisk sorbet.