rask

Plommesorbet med bringebær

20 min
(4 timer etterarbeid)
40 har lagret denne
Hjemmelaget sorbet-is med plommer og bringebær i en form
Foto: Silje Sandberg
40 har lagret denne
4
porsjoner
  • 8 stykker plommer, uten stein
  • 200 g bringebær, frosne
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stykker plommer, uten stein
  • 200 g bringebær, frosne
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
Vask og del plommene og fjern steinene.
Kutt plommene i biter og kjør dem i en blender eller foodprosessor sammen med bringebær, sukker og vann til du får en fin puré. Sil gjerne av pureen for å fjerne frøene.
Kjør den deretter i en iskremmaskin, og ha over i en lufttett beholder. Legg isen i fryseren i 45 min - 1 time. Har du ikke ismaskin kan du ta den rett fra blenderen og over i en lufttett beholder. Den bør da røres i 3-4 ganger under innfrysning for å unngå istråder.
Ta ut av fryseren 15 minutter før servering og nyt en frisk sorbet.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og del plommene og fjern steinene.
Kutt plommene i biter og kjør dem i en blender eller foodprosessor sammen med bringebær, sukker og vann til du får en fin puré. Sil gjerne av pureen for å fjerne frøene.
Kjør den deretter i en iskremmaskin, og ha over i en lufttett beholder. Legg isen i fryseren i 45 min - 1 time. Har du ikke ismaskin kan du ta den rett fra blenderen og over i en lufttett beholder. Den bør da røres i 3-4 ganger under innfrysning for å unngå istråder.
Ta ut av fryseren 15 minutter før servering og nyt en frisk sorbet.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?