Når været er på sitt varmeste er det deilig med noe avkjølende, gjerne i form av en is! Her viser vi deg hvordan du kan lage rabarbrasorbet - søt, syrlig og kald, akkurat slik vi liker forfriskningene på sommeren. Enda bedre, du kan lage denne med ingredienser fra egen hage.
Når været er på sitt varmeste er det deilig med noe avkjølende, gjerne i form av en is! Her viser vi deg hvordan du kan lage rabarbrasorbet - søt, syrlig og kald, akkurat slik vi liker forfriskningene på sommeren. Enda bedre, du kan lage denne med ingredienser fra egen hage.
Kutt rabarbraen i skiver og spre utover en bakepapirkledd langpanne. Strø på noen ss med sukker og stek rabarbraskivene i ovnen i ca 10-12 minutter til rabarbraen er helt mør. Avkjøl.
Kok opp sukkerlake og tilsett glukosen. Avkjøl.
Ha rabarbra, sukkerlake, jordbær og krydder over i en blender. Kjør til en glatt smete og la den kjøles helt ned.
Hell rabarbra-smeten over i en ismaskin eller hell over i en lufttett beholder og legg i fryseren. Bruker du fryseren bør du røre hver time til du har ønsket konsistens.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 220 grader.
Kutt rabarbraen i skiver og spre utover en bakepapirkledd langpanne. Strø på noen ss med sukker og stek rabarbraskivene i ovnen i ca 10-12 minutter til rabarbraen er helt mør. Avkjøl.
Kok opp sukkerlake og tilsett glukosen. Avkjøl.
Ha rabarbra, sukkerlake, jordbær og krydder over i en blender. Kjør til en glatt smete og la den kjøles helt ned.
Hell rabarbra-smeten over i en ismaskin eller hell over i en lufttett beholder og legg i fryseren. Bruker du fryseren bør du røre hver time til du har ønsket konsistens.