Rabarbrais: Frisk sorbet

3 timer
79 har lagret denne
rabarbrais i høye stettglass
79 har lagret denne
8
porsjoner
Obs: 6-8 porsjoner

Rabarbrasorbet

  • 800 g rabarbra, i tynne skiver
  • 2 - 3 ss sukker, til rabarbraen
  • 2.5 dl sukker, til ismiksturen
  • 2.5 dl vann
  • 30 g glukose
  • 8 - 10 stk jordbær, søte
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
Unngå at skjermen går i dvale

Rabarbrasorbet

  • 800 g rabarbra, i tynne skiver
  • 2 - 3 ss sukker, til rabarbraen
  • 2.5 dl sukker, til ismiksturen
  • 2.5 dl vann
  • 30 g glukose
  • 8 - 10 stk jordbær, søte
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
Forvarm ovnen til 220 grader.
Kutt rabarbraen i skiver og spre utover en bakepapirkledd langpanne. Strø på noen ss med sukker og stek rabarbraskivene i ovnen i ca 10-12 minutter til rabarbraen er helt mør. Avkjøl.
Kok opp sukkerlake og tilsett glukosen. Avkjøl.
Ha rabarbra, sukkerlake, jordbær og krydder over i en blender. Kjør til en glatt smete og la den kjøles helt ned.
Hell rabarbra-smeten over i en ismaskin eller hell over i en lufttett beholder og legg i fryseren. Bruker du fryseren bør du røre hver time til du har ønsket konsistens.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 220 grader.
Kutt rabarbraen i skiver og spre utover en bakepapirkledd langpanne. Strø på noen ss med sukker og stek rabarbraskivene i ovnen i ca 10-12 minutter til rabarbraen er helt mør. Avkjøl.
Kok opp sukkerlake og tilsett glukosen. Avkjøl.
Ha rabarbra, sukkerlake, jordbær og krydder over i en blender. Kjør til en glatt smete og la den kjøles helt ned.
Hell rabarbra-smeten over i en ismaskin eller hell over i en lufttett beholder og legg i fryseren. Bruker du fryseren bør du røre hver time til du har ønsket konsistens.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?