Til hovedinnhold

Mynteis med sjokoladetrekk

1 h

Smaksbombe av en isdessert. Som ispinner har vi brukt små sølvfargede plastskjeer. Tips: Før du tilsetter mynte i denne oppskriften har du i realiteten laget en vaniljeis. Bytt ut mynte med en annen smak du liker eller nyt den som vaniljeis. Det er selvsagt heller ikke nødvendig å dyppe isen i sjokoladeglasuren. Et alternativ kan være å servere sjokoladeglasuren som tykk varm sjokoladesaus ved siden av isen, absolutt godt det også.

Lagret av 100 brukere
Mynteis med sjokoladetrekk

Smaksbombe av en isdessert. Som ispinner har vi brukt små sølvfargede plastskjeer. Tips: Før du tilsetter mynte i denne oppskriften har du i realiteten laget en vaniljeis. Bytt ut mynte med en annen smak du liker eller nyt den som vaniljeis. Det er selvsagt heller ikke nødvendig å dyppe isen i sjokoladeglasuren. Et alternativ kan være å servere sjokoladeglasuren som tykk varm sjokoladesaus ved siden av isen, absolutt godt det også.

Lagret av 100 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 6 stk eggeplomme
  • 100 g sukker, finkornet
  • 0.5 stk vaniljestang, Frøene fra en halv stang
  • 0.5 stilk vaniljestang, Frøene fra en halv stang
  • 3 ss mynte, Hakket peppermynte eller mynteolje

Sjokoladetrekk

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl kremfløte
  • perlesukker, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 6 stk eggeplomme
  • 100 g sukker, finkornet
  • 0.5 stk vaniljestang, Frøene fra en halv stang
  • 0.5 stilk vaniljestang, Frøene fra en halv stang
  • 3 ss mynte, Hakket peppermynte eller mynteolje

Sjokoladetrekk

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl kremfløte
  • perlesukker, til pynt
Kok opp melk, fløte og vanilje. Visp sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir tykk og lys og det meste av sukkeret er oppløst. Hell den varme fløtemelken over eggedosisen mens du visper.
Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig til den tykner. Pass på så det ikke koker, da vil eggene koagulere og blandingen blir kornete.
Sjekk med baksiden på en skje, når ”vaniljesausen” henger på skjeen er den klar. Sil og avkjøl blandingen.
Tilsett mynte og kjør det godt sammen med en stavmikser. Tilsett mer mynte om nødvendig. Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat. Eller, sett bollen i fryseren.
Visp opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Fyll isen over i porsjonsformer, jeg har brukt kuppelformede silikonformer, og sett isen i fryseren til den blir helt stiv.
Hakk opp sjokoladen til sjokoladetrekket og ha den i en bolle.
Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør med en slikkepott fra midten av bollen til sjokoladeglasuren blir skinnende blank og elastisk.
Ta isen ut av formene og dypp dem i sjokoladeglasuren. Eventuelt kan du sette alle isene ved siden av hverandre på en rist og helle litt glasur over hver enkelt. Det er viktig å jobbe fort så ikke isen smelter underveis.
Sett den glaserte isen tilbake i fryseren, eller server den med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, fløte og vanilje. Visp sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir tykk og lys og det meste av sukkeret er oppløst. Hell den varme fløtemelken over eggedosisen mens du visper.
Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig til den tykner. Pass på så det ikke koker, da vil eggene koagulere og blandingen blir kornete.
Sjekk med baksiden på en skje, når ”vaniljesausen” henger på skjeen er den klar. Sil og avkjøl blandingen.
Tilsett mynte og kjør det godt sammen med en stavmikser. Tilsett mer mynte om nødvendig. Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat. Eller, sett bollen i fryseren.
Visp opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Fyll isen over i porsjonsformer, jeg har brukt kuppelformede silikonformer, og sett isen i fryseren til den blir helt stiv.
Hakk opp sjokoladen til sjokoladetrekket og ha den i en bolle.
Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør med en slikkepott fra midten av bollen til sjokoladeglasuren blir skinnende blank og elastisk.
Ta isen ut av formene og dypp dem i sjokoladeglasuren. Eventuelt kan du sette alle isene ved siden av hverandre på en rist og helle litt glasur over hver enkelt. Det er viktig å jobbe fort så ikke isen smelter underveis.
Sett den glaserte isen tilbake i fryseren, eller server den med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?