Sjokoladeis
I frysedisken finnes det utallige smaker og varianter, men isen er på sitt aller beste når den er helt fersk, og laget på friske råvarer. Vår oppskrift gir en liter is. Serveres for eksempel i kjeks med en kremklatt og morell på toppen. Hvorfor ikke pynte iskjeksen? Dypp toppen i smeltet sjokolade og dryss over hakkede nøtter, tørkede bær i små biter eller kakestrø. La sjokoladen få stivne før servering.
I frysedisken finnes det utallige smaker og varianter, men isen er på sitt aller beste når den er helt fersk, og laget på friske råvarer. Vår oppskrift gir en liter is. Serveres for eksempel i kjeks med en kremklatt og morell på toppen. Hvorfor ikke pynte iskjeksen? Dypp toppen i smeltet sjokolade og dryss over hakkede nøtter, tørkede bær i små biter eller kakestrø. La sjokoladen få stivne før servering.
Ingredienser
- 250 g mørk sjokolade, 65 - 70 %
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 1.5 dl vann
- 4 stk eggeplomme
- 5 dl kremfløte
Slik gjør du:
- 250 g mørk sjokolade, 65 - 70 %
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 1.5 dl vann
- 4 stk eggeplomme
- 5 dl kremfløte
