Til hovedinnhold

Sjokoladeis

1 h

I frysedisken finnes det utallige smaker og varianter, men isen er på sitt aller beste når den er helt fersk, og laget på friske råvarer. Vår oppskrift gir en liter is. Serveres for eksempel i kjeks med en kremklatt og morell på toppen. Hvorfor ikke pynte iskjeksen? Dypp toppen i smeltet sjokolade og dryss over hakkede nøtter, tørkede bær i små biter eller kakestrø. La sjokoladen få stivne før servering.

Lagret av 134 brukere
Sjokoladeis

I frysedisken finnes det utallige smaker og varianter, men isen er på sitt aller beste når den er helt fersk, og laget på friske råvarer. Vår oppskrift gir en liter is. Serveres for eksempel i kjeks med en kremklatt og morell på toppen. Hvorfor ikke pynte iskjeksen? Dypp toppen i smeltet sjokolade og dryss over hakkede nøtter, tørkede bær i små biter eller kakestrø. La sjokoladen få stivne før servering.

Lagret av 134 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g mørk sjokolade, 65 - 70 %
  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 4 stk eggeplomme
  • 5 dl kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g mørk sjokolade, 65 - 70 %
  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 4 stk eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret over vannbad.
Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle. La sukkerlaken koke i et par minutter til alt sukkeret er oppløst.
Visp eggeplommene godt sammen i en bolle.
La sukkerlaken få avkjøle seg et par minutter før du heller den i en tynn stråle over eggeplommen under energisk visping. Vend inn sjokoladesmøret og bland alt godt sammen. Rør til slutt inn fløten.
La sjokoladeblandingen bli helt avkjølt før du kjører den i en iskremmaskin for best resultat. Eller, sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.
Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret over vannbad.
Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle. La sukkerlaken koke i et par minutter til alt sukkeret er oppløst.
Visp eggeplommene godt sammen i en bolle.
La sukkerlaken få avkjøle seg et par minutter før du heller den i en tynn stråle over eggeplommen under energisk visping. Vend inn sjokoladesmøret og bland alt godt sammen. Rør til slutt inn fløten.
La sjokoladeblandingen bli helt avkjølt før du kjører den i en iskremmaskin for best resultat. Eller, sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.
Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?