Jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt
Jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt er en rustikk jordbærterte. Kremen på toppen er blandet med yoghurt naturell og brunt sukker, noe som gir den en ekstra friskhet og mild karamelltone.
Både mørdeigen og fyllet kan lages god tid i forveien, men jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt er aller best når den fortsatt er litt lun ved servering. For ekstra friskhet, kan du tilsette 2 ss sitronsaft i fyllet.
Jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt er en rustikk jordbærterte. Kremen på toppen er blandet med yoghurt naturell og brunt sukker, noe som gir den en ekstra friskhet og mild karamelltone.
Både mørdeigen og fyllet kan lages god tid i forveien, men jordbærterte med hvit sjokolade og yoghurt er aller best når den fortsatt er litt lun ved servering. For ekstra friskhet, kan du tilsette 2 ss sitronsaft i fyllet.
Ingredienser
Mørdeig
- 250 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 170 g smør, kaldt, oppskåret i små terninger
- 2 ts sitronsaft, eller eplesidereddik
- 80 ml vann, kaldt
Fyll
- 80 g hvit sjokolade
- 70 g smør, kaldt, skåret i små terninger
- 50 g sukker
- 150 g mandler, malte, eller mandelmel
- 1.5 ss mel
- 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts ekte vaniljesukker
- 2 stykker egg
- 2 ss demerarasukker, eller perlesukker
Topping
- 2 dl yogurt, naturell, tykk gresk type
- 2 dl fløte
- 3 ss brunt sukker
- 500 g jordbær
- 4 ss granateplekjerner
Slik gjør du:
Mørdeig
- 250 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 170 g smør, kaldt, oppskåret i små terninger
- 2 ts sitronsaft, eller eplesidereddik
- 80 ml vann, kaldt
Fyll
- 80 g hvit sjokolade
- 70 g smør, kaldt, skåret i små terninger
- 50 g sukker
- 150 g mandler, malte, eller mandelmel
- 1.5 ss mel
- 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts ekte vaniljesukker
- 2 stykker egg
- 2 ss demerarasukker, eller perlesukker
Topping
- 2 dl yogurt, naturell, tykk gresk type
- 2 dl fløte
- 3 ss brunt sukker
- 500 g jordbær
- 4 ss granateplekjerner
Mørdeig
Fyll
Sett sammen
