Denne smakfulle paien inneholder nektariner, bringebær og vanilje, servert lunt med sprøtt lokk og ristet mandelkrem. Det er rett og slett utrolig godt!
Et godt tips er å blande 1 dl gresk yoghurt sammen med mandelfløten før du pisker den til myk krem. Istedenfor mandelkrem er det også godt med pisket krem, rømme eller is.
Denne smakfulle paien inneholder nektariner, bringebær og vanilje, servert lunt med sprøtt lokk og ristet mandelkrem. Det er rett og slett utrolig godt!
Et godt tips er å blande 1 dl gresk yoghurt sammen med mandelfløten før du pisker den til myk krem. Istedenfor mandelkrem er det også godt med pisket krem, rømme eller is.
Hakk mandlene til mandelkremen og rist de hakkede mandlene i en tørr stekepanne til de blir gylne.
Bland mandlene sammen med sukker og fløte. Kjør det raskt sammen med en stavmikser.
Sett mandelfløten i kjøleskapet og la den helst stå natten over. Visp blandingen til myk krem før servering.
Kjør smør, mel og sukker i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet. Tilsett eggeplommen og vann. Kjør videre til deigen begynner å samle seg, men deigen bør ikke kjøres for mye.
Hell deigen ut på en bakebenk og kna den raskt sammen til en smidig deig. Del deigen i en stor og en mindre del (bunn og lokk), og klem hver del raskt sammen til en bolle som du klemmer flat.
Pakk deigemnene i plastfilm og la de hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Rens og skjær nektarinene i jevne biter. Bland nektariner, bringebær, sukker, sitronsaft og frøene fra vaniljestangen. La det marinere i cirka 30 minutter.
Sil av det meste av saften som har dannet seg underveis. Ta vare på saften og kok den inn til den tykner som sirup. Sett den til side til servering. Bland potetmel sammen med fruktfyllet.
Bruk en 22 cm springform og kle den med bakepapir. Kjevl den største deigen ut til en rund leiv og kle formen med deigen. Pass på at bunn og sider er godt dekket.
Hell i fruktfyllet og fordel det jevnt utover. Kjevl den andre deigen ut til et lokk som dekker fyllet. Legg lokket over fyllet og press kantene godt sammen. Pensle overflaten med eggehvite og dryss over et tynt lag sukker.
Lag noen små snitt i lokket og stek paien ved 190 grader i cirka 50 minutter til overflaten er gyllen og sprø. Server paien lun med sirup og mandelkrem.
Bon appetit!
Hakk mandlene til mandelkremen og rist de hakkede mandlene i en tørr stekepanne til de blir gylne.
Bland mandlene sammen med sukker og fløte. Kjør det raskt sammen med en stavmikser.
Sett mandelfløten i kjøleskapet og la den helst stå natten over. Visp blandingen til myk krem før servering.
Kjør smør, mel og sukker i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet. Tilsett eggeplommen og vann. Kjør videre til deigen begynner å samle seg, men deigen bør ikke kjøres for mye.
Hell deigen ut på en bakebenk og kna den raskt sammen til en smidig deig. Del deigen i en stor og en mindre del (bunn og lokk), og klem hver del raskt sammen til en bolle som du klemmer flat.
Pakk deigemnene i plastfilm og la de hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Rens og skjær nektarinene i jevne biter. Bland nektariner, bringebær, sukker, sitronsaft og frøene fra vaniljestangen. La det marinere i cirka 30 minutter.
Sil av det meste av saften som har dannet seg underveis. Ta vare på saften og kok den inn til den tykner som sirup. Sett den til side til servering. Bland potetmel sammen med fruktfyllet.
Bruk en 22 cm springform og kle den med bakepapir. Kjevl den største deigen ut til en rund leiv og kle formen med deigen. Pass på at bunn og sider er godt dekket.
Hell i fruktfyllet og fordel det jevnt utover. Kjevl den andre deigen ut til et lokk som dekker fyllet. Legg lokket over fyllet og press kantene godt sammen. Pensle overflaten med eggehvite og dryss over et tynt lag sukker.
Lag noen små snitt i lokket og stek paien ved 190 grader i cirka 50 minutter til overflaten er gyllen og sprø. Server paien lun med sirup og mandelkrem.