Rabarbraterte med mandel og pistasj

3 t 30 min

Rabarbraterte er kaken å bake hvis du har rabarbra i hagen! I 2020 vant Renaa Restauranter, ved Torill og Sven Erik Renaa, Matkulturprisen. Her får du oppskriften på deres sommerlige og smakfulle terte med rabarbra, pistasj og mandel.

177 har lagret denne
Rabarbraterte med mandel og pistasj

Rabarbraterte er kaken å bake hvis du har rabarbra i hagen! I 2020 vant Renaa Restauranter, ved Torill og Sven Erik Renaa, Matkulturprisen. Her får du oppskriften på deres sommerlige og smakfulle terte med rabarbra, pistasj og mandel.

177 har lagret denne
6
porsjoner

Tertebunn (Pâté Sucrée)

  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 30 g mandelmel
  • 1 g salt
  • 0.25 g vaniljestang
  • 150 g smør, kaldt, i små terninger
  • 1 stk egg

Pistasjmasse (amandine)

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 stk egg
  • 50 g pistasjmel
  • 60 g mandelmel

Rabarbra til fyllet

  • 200 g rabarbra, i mindre biter, skrelt
  • sukker

Rabarbra til pynten

  • 400 g rabarbra
  • 400 g jordbær, fryste
Unngå at skjermen går i dvale

Tertebunn (Pâté Sucrée)

  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 30 g mandelmel
  • 1 g salt
  • 0.25 g vaniljestang
  • 150 g smør, kaldt, i små terninger
  • 1 stk egg

Pistasjmasse (amandine)

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 stk egg
  • 50 g pistasjmel
  • 60 g mandelmel

Rabarbra til fyllet

  • 200 g rabarbra, i mindre biter, skrelt
  • sukker

Rabarbra til pynten

  • 400 g rabarbra
  • 400 g jordbær, fryste
Lag først tertebunnen. Bland sammen mel, melis, mandler, salt og vaniljestang i en foodprosessor.
Tilsett det kalde smøret i terninger og kjør sammen slik at smøret blir godt fordelt.
Tilsett egget og vend deigen lett sammen, men unngå å overjobbe deigen.
Deigen bør avkjøles over natten, eller minimum i en time før den skal kjevles.
Forvarm ovnen til 170 grader. Kjevle deigen tynt mellom to bakepapirark, og fôr terteringen din. Her er det brukt 2 litt mindre ringer uten bunn, men dette kan du velge selv.
Prikk deigen godt slik at den ikke hever under baking. Blindbak tertebunnen(e) med for eksempel tørkede erter i cirka 20 minutter. Hvor lenge avhenger veldig av ovnen som benyttes, så pass på! Avkjøl.
Lag så pistasjmassen. Pisk mykt smør og sukker til luftig, tilsett egg og pistasjemel og rør det homogent. Fyll i en sprøytepose.
Fyll terten halvfull med pistasjkremen, og press nedi småbitene av rå rabarbra. Bak videre i 20 minutter til, eller til mandel- og pistasjmassen har satt seg. Ta den ut av ovnen og la den hvile.
Vask rabarbraen og skjær den i store biter. Ha jordbærene i en kjele og kok de opp. Slå av varmen, tilsett rabarbraen og dekk deretter kjelen med plastfilm som lokk for å holde på varmen.
Kontroller at rabarbraen er kokt ved å kjenne på den. Den skal holde formen, men ikke være for fast. Skjær bitene som skal brukes på toppen i store fine biter. Lag puré av resten med en stavmixer. Dette brukes som topping på kaken.
Etter cirka 20 minutter, kan du anrette med rabarbra- og jordbærpureen på toppen og de oppkuttede bitene med syltet rabarbra. Du kan også bruke stemorsblomster, litt perlesukker og splinter av pistasj.
Serveres gjerne med litt kesam, yoghurt eller ferskosten Nyr pisket sammen med litt melis og revet sitronskall.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først tertebunnen. Bland sammen mel, melis, mandler, salt og vaniljestang i en foodprosessor.
Tilsett det kalde smøret i terninger og kjør sammen slik at smøret blir godt fordelt.
Tilsett egget og vend deigen lett sammen, men unngå å overjobbe deigen.
Deigen bør avkjøles over natten, eller minimum i en time før den skal kjevles.
Forvarm ovnen til 170 grader. Kjevle deigen tynt mellom to bakepapirark, og fôr terteringen din. Her er det brukt 2 litt mindre ringer uten bunn, men dette kan du velge selv.
Prikk deigen godt slik at den ikke hever under baking. Blindbak tertebunnen(e) med for eksempel tørkede erter i cirka 20 minutter. Hvor lenge avhenger veldig av ovnen som benyttes, så pass på! Avkjøl.
Lag så pistasjmassen. Pisk mykt smør og sukker til luftig, tilsett egg og pistasjemel og rør det homogent. Fyll i en sprøytepose.
Fyll terten halvfull med pistasjkremen, og press nedi småbitene av rå rabarbra. Bak videre i 20 minutter til, eller til mandel- og pistasjmassen har satt seg. Ta den ut av ovnen og la den hvile.
Vask rabarbraen og skjær den i store biter. Ha jordbærene i en kjele og kok de opp. Slå av varmen, tilsett rabarbraen og dekk deretter kjelen med plastfilm som lokk for å holde på varmen.
Kontroller at rabarbraen er kokt ved å kjenne på den. Den skal holde formen, men ikke være for fast. Skjær bitene som skal brukes på toppen i store fine biter. Lag puré av resten med en stavmixer. Dette brukes som topping på kaken.
Etter cirka 20 minutter, kan du anrette med rabarbra- og jordbærpureen på toppen og de oppkuttede bitene med syltet rabarbra. Du kan også bruke stemorsblomster, litt perlesukker og splinter av pistasj.
Serveres gjerne med litt kesam, yoghurt eller ferskosten Nyr pisket sammen med litt melis og revet sitronskall.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?