En frisk og deilig pasjonsfruktterte toppet med marengs.
Pass på at det ikke er sprekker i tertebunnen når du heller i fyllet. Da vil den lekke under steking. Tett igjen eventuelle sprekker med litt mørdeig som ble til overs.
En frisk og deilig pasjonsfruktterte toppet med marengs.
Pass på at det ikke er sprekker i tertebunnen når du heller i fyllet. Da vil den lekke under steking. Tett igjen eventuelle sprekker med litt mørdeig som ble til overs.
Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Arbeid deigen minst mulig.
Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i en times tid.
Kjevl ut og kle en terteform (cirka 24 cm i diameter) med deigen. La gjerne bunnen få hvile litt i fryseren eller kjøleskapet før steking, hvis du har tid til det. Da er det mindre sjanse for at deigen trekker seg sammen under steking. Prikk bunnene lett med en gaffel.
Når du skal forsteke tertebunnen, er det lurt å fylle den med bakepapir og tørkede erter eller bønner. Da vil bunnen bevare fasongen under steking. Ertene kan du bruke om igjen til samme formål.
Forstek bunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Senk temperaturen til 150 grader. Visp alle ingrediensene til fyllet godt sammen, uten å vispe inn mye luft, og sil fyllet over i et litermål eller noen annet som er lett å helle fra.
La tertebunnen stå halvveis inne i ovnen på et stekebrett og hell i fyllet. Skyv stekebrettet forsiktig på plass.
Stek terten i cirka 45 minutter, eller til fyllet har satt seg. Avkjøl terten i romtemperatur.
Lag marengsen rett før servering hvis mulig. Den holder seg en stund, men blir den stående for lenge kan det være at den faller litt sammen og blir seigere i konsistensen.
Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen er varm, cirka 60 grader. Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Bruk mikser eller håndmikser.
Topp pasjonsfruktterten med marengsen og gjerne litt ekstra pasjonsfrukt eller pasjonsfruktsaus.
Bon appetit!
Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Arbeid deigen minst mulig.
Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i en times tid.
Kjevl ut og kle en terteform (cirka 24 cm i diameter) med deigen. La gjerne bunnen få hvile litt i fryseren eller kjøleskapet før steking, hvis du har tid til det. Da er det mindre sjanse for at deigen trekker seg sammen under steking. Prikk bunnene lett med en gaffel.
Når du skal forsteke tertebunnen, er det lurt å fylle den med bakepapir og tørkede erter eller bønner. Da vil bunnen bevare fasongen under steking. Ertene kan du bruke om igjen til samme formål.
Forstek bunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Senk temperaturen til 150 grader. Visp alle ingrediensene til fyllet godt sammen, uten å vispe inn mye luft, og sil fyllet over i et litermål eller noen annet som er lett å helle fra.
La tertebunnen stå halvveis inne i ovnen på et stekebrett og hell i fyllet. Skyv stekebrettet forsiktig på plass.
Stek terten i cirka 45 minutter, eller til fyllet har satt seg. Avkjøl terten i romtemperatur.
Lag marengsen rett før servering hvis mulig. Den holder seg en stund, men blir den stående for lenge kan det være at den faller litt sammen og blir seigere i konsistensen.
Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen er varm, cirka 60 grader. Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Bruk mikser eller håndmikser.
Topp pasjonsfruktterten med marengsen og gjerne litt ekstra pasjonsfrukt eller pasjonsfruktsaus.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto