Klassisk amerikansk eplepai fra Det søte liv
Klassisk amerikansk eplepai fra Det søte liv består av mørdeig og et tykt lag eplefyll.
Med så mange epler, har eplefyllet lett for å bli for bløtt. Dette kan unngås ved å enten dampe epleskivene før de has i paien, eller ved å la epleskivene stå blandet med sukker i 1 time, slik at de begynner å avgi saft på den måten. Ha dessuten godt med brunt sukker og maisenna mellom eplelagene når du fyller opp paien.
Server gjerne eplepaien fra Det søte liv med en stor kule vaniljeis!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Klassisk amerikansk eplepai fra Det søte liv består av mørdeig og et tykt lag eplefyll.
Med så mange epler, har eplefyllet lett for å bli for bløtt. Dette kan unngås ved å enten dampe epleskivene før de has i paien, eller ved å la epleskivene stå blandet med sukker i 1 time, slik at de begynner å avgi saft på den måten. Ha dessuten godt med brunt sukker og maisenna mellom eplelagene når du fyller opp paien.
Server gjerne eplepaien fra Det søte liv med en stor kule vaniljeis!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Mørdeig
- 450 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts salt
- 300 g smør
- 1 stk eggeplomme
- 3 ss vann, kaldt
Eplefyll
- 10 stykker eple, grønne, faste (f. eks. Granny Smith)
- 2 ss eplesidereddik
- 3 dl brunt sukker
- 2 ts kanel
- 1 dl maisenna
Strø mellom eplelagene
- 2 dl brunt sukker
- 1 dl maisenna
- 1 ss kanel
- 1 ts muskat
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts salt
- 1 ss smør
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss brunt sukker
Mørdeig
- 450 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts salt
- 300 g smør
- 1 stk eggeplomme
- 3 ss vann, kaldt
Eplefyll
- 10 stykker eple, grønne, faste (f. eks. Granny Smith)
- 2 ss eplesidereddik
- 3 dl brunt sukker
- 2 ts kanel
- 1 dl maisenna
Strø mellom eplelagene
- 2 dl brunt sukker
- 1 dl maisenna
- 1 ss kanel
- 1 ts muskat
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts salt
- 1 ss smør
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss brunt sukker
