Lag bringebærterte med butterdeig og mascarponekrem!
Butterdeigsbunnen kan gjerne lages god tid i forveien, men vent med krem og bær til rett før servering. Andre bær som jordbær, blåbær, bjørnebær og moreller kan også brukes.
Smak gjerne mascarponekremen til med litt finrevet sitron- eller limeskall. Mascarponekrem kan byttes ut med vaniljekrem.
Lag bringebærterte med butterdeig og mascarponekrem!
Butterdeigsbunnen kan gjerne lages god tid i forveien, men vent med krem og bær til rett før servering. Andre bær som jordbær, blåbær, bjørnebær og moreller kan også brukes.
Smak gjerne mascarponekremen til med litt finrevet sitron- eller limeskall. Mascarponekrem kan byttes ut med vaniljekrem.
Tin butterdeigsplatene i 15 minutter på kjøkkenbenken.
Legg platene oppå hverandre og kjevl ut til et rektangel, cirka 30 x 20 cm.
Bruk en spiss liten kniv og skjær en 1,5 cm bred kant langs kantene ved å skjære halvveis ned i deigen. Pensle eventuelt kanten med eggeplomme, for da blir den ekstra blank. Prikk butterdeigen innenfor kanten, med en gaffel og sikt over et jevnt lag melis.
Varm ovnen til 210 grader og stek butterdeigen midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Visp sammen mascarpone, 100 g melis, vaniljesukker og en skvett fløte til blandingen blir helt glatt.
Tilsett resten av fløten og visp til myk krem. Vær forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinnholdet kan kremen sprekke eller korne seg ganske fort.
Legg butterdeigsbunnen over på et serveringsfat og bre over mascarponekremen.
Dryss over bærene og server.
Bon appetit!
Tin butterdeigsplatene i 15 minutter på kjøkkenbenken.
Legg platene oppå hverandre og kjevl ut til et rektangel, cirka 30 x 20 cm.
Bruk en spiss liten kniv og skjær en 1,5 cm bred kant langs kantene ved å skjære halvveis ned i deigen. Pensle eventuelt kanten med eggeplomme, for da blir den ekstra blank. Prikk butterdeigen innenfor kanten, med en gaffel og sikt over et jevnt lag melis.
Varm ovnen til 210 grader og stek butterdeigen midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Visp sammen mascarpone, 100 g melis, vaniljesukker og en skvett fløte til blandingen blir helt glatt.
Tilsett resten av fløten og visp til myk krem. Vær forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinnholdet kan kremen sprekke eller korne seg ganske fort.
Legg butterdeigsbunnen over på et serveringsfat og bre over mascarponekremen.