Gresskarsmaken og -lukten forandrer karakter og blir både mild og sødmefull ved baking. Dette harmonerer spesielt godt med kanel, ingefær, muskat og nellik, som her er brukt sammen med kokos i denne søte gresskarpaien.
Gresskarsmaken og -lukten forandrer karakter og blir både mild og sødmefull ved baking. Dette harmonerer spesielt godt med kanel, ingefær, muskat og nellik, som her er brukt sammen med kokos i denne søte gresskarpaien.
Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til en glatt og jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen, samle den sammen til en rund leiv og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl deigen ut til en stor rund leiv og kle terteformen med deigen. Trykk den godt inntil kanten på formen og fjern overflødig deig.
La bunnen få hvile i kjøleskapet i 30 minutter før steking. Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Dette gjøres for at tertebunnene skal bevare formen under steking.
Forstek bunnen ved 180 grader i 15 - 20 minutter. Løft ut ertene og stek bunnen videre i 10-15 minutter eller til bunnen virker stekt.
Skjær gresskarkjøttet i små biter og kok bitene helt møre i kokosmelk. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Kjør alt til en fin og tyktflytende puré i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Ha gresskarpureen over i en bolle og visp inn sukker, krydder, smør og egg.
Hell fyllet over i den stekte bunnen og bak paiene i ovn ved 180 grader i cirka 45 minutter, eller til fyllet har satt seg og er lett dissende.
Lag krokanen mens paien steker. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en middelsstor stekepanne. Tilsett smør og gresskarkjerner.
Rør til alt er godt blandet og hell det ut på bakepapir. Dra det litt fra hverandre slik at ikke alt ender som en stor klump. Avkjøl og knekk eller hakk det opp i mindre biter.
Server paien lun eller kald. Pynt med pisket krem, gresskarkjernekrokan og kokos før servering. Litt karamellsaus oppå der igjen er også godt.
Bon appetit!
Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til en glatt og jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen, samle den sammen til en rund leiv og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl deigen ut til en stor rund leiv og kle terteformen med deigen. Trykk den godt inntil kanten på formen og fjern overflødig deig.
La bunnen få hvile i kjøleskapet i 30 minutter før steking. Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Dette gjøres for at tertebunnene skal bevare formen under steking.
Forstek bunnen ved 180 grader i 15 - 20 minutter. Løft ut ertene og stek bunnen videre i 10-15 minutter eller til bunnen virker stekt.
Skjær gresskarkjøttet i små biter og kok bitene helt møre i kokosmelk. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Kjør alt til en fin og tyktflytende puré i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Ha gresskarpureen over i en bolle og visp inn sukker, krydder, smør og egg.
Hell fyllet over i den stekte bunnen og bak paiene i ovn ved 180 grader i cirka 45 minutter, eller til fyllet har satt seg og er lett dissende.
Lag krokanen mens paien steker. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en middelsstor stekepanne. Tilsett smør og gresskarkjerner.
Rør til alt er godt blandet og hell det ut på bakepapir. Dra det litt fra hverandre slik at ikke alt ender som en stor klump. Avkjøl og knekk eller hakk det opp i mindre biter.
Server paien lun eller kald. Pynt med pisket krem, gresskarkjernekrokan og kokos før servering. Litt karamellsaus oppå der igjen er også godt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto