Banoffee pie
Banoffee pie er den supre hybriden av banan- og toffeepai. Her er det viktig at du bruker søtet kondensert melk da vanlig Vikingmelk ikke er søt nok.
Smak kremen til med litt espressopulver.
En annen måte å lage toffee på, er å koke hele melkeboksen uåpnet i vann i 2-3 timer. Vannet skal ikke fosskoke, bare putre. Vær nøye med at boksen alltid er dekket av vann, ellers kan den eksplodere. Åpne boksen når den er helt avkjølt, og du har en deilig gyllen toffee. En slik toffee kan helles rett i kjeksbunnen, og du kan droppe både smør og sukker.
Bruk en rund kakeform, 20 cm i diameter.
Banoffee pie er den supre hybriden av banan- og toffeepai. Her er det viktig at du bruker søtet kondensert melk da vanlig Vikingmelk ikke er søt nok.
Smak kremen til med litt espressopulver.
En annen måte å lage toffee på, er å koke hele melkeboksen uåpnet i vann i 2-3 timer. Vannet skal ikke fosskoke, bare putre. Vær nøye med at boksen alltid er dekket av vann, ellers kan den eksplodere. Åpne boksen når den er helt avkjølt, og du har en deilig gyllen toffee. En slik toffee kan helles rett i kjeksbunnen, og du kan droppe både smør og sukker.
Bruk en rund kakeform, 20 cm i diameter.
Ingredienser
Bunn
- 200 g digestive-kjeks
- 2 ss sukker
- 100 g smør, smeltet og avkjølt
Toffee
- 80 g brunt sukker
- 80 g smør
- 1 boks kondensert melk, søt
Topping
- 3 dl fløte
- 3 stykker banan
- kakao, til pynt
- sjokolade, revet, til pynt
Slik gjør du:
Bunn
- 200 g digestive-kjeks
- 2 ss sukker
- 100 g smør, smeltet og avkjølt
Toffee
- 80 g brunt sukker
- 80 g smør
- 1 boks kondensert melk, søt
Topping
- 3 dl fløte
- 3 stykker banan
- kakao, til pynt
- sjokolade, revet, til pynt
