Det søte livs pæregalette er en fransk terte der deigen kjevles ut direkte på stekeplaten, så du ikke trenger kakeform. Galette kan varieres på mange ulike måter, og her har jeg laget en høstlig pæregalette med valnøtter og honning.
Server varm med vaniljeis til. Det smaker fantastisk godt!
Det søte livs pæregalette er en fransk terte der deigen kjevles ut direkte på stekeplaten, så du ikke trenger kakeform. Galette kan varieres på mange ulike måter, og her har jeg laget en høstlig pæregalette med valnøtter og honning.
Server varm med vaniljeis til. Det smaker fantastisk godt!
Ha mel og melis i en food processor med hakkekniv. Del opp smøret ha det i food processoren sammen med det tørre.
Kjør dette sammen slik at smøret smuler seg i det tørre. Tilsett egget og kjør food processoren videre til deigen samler seg.
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund. Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.
Smør eplesyltetøy på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten syltetøy. Skrell og rens pærene og del dem i skiver som legges oppå syltetøyet. Brett deigkanten innover mot fyllet.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss perlesukker på deigkanten. Fordel grovt hakkede valnøtter over terten og ringle over flytende honning.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
Bon appetit!
Ha mel og melis i en food processor med hakkekniv. Del opp smøret ha det i food processoren sammen med det tørre.
Kjør dette sammen slik at smøret smuler seg i det tørre. Tilsett egget og kjør food processoren videre til deigen samler seg.
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund. Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.
Smør eplesyltetøy på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten syltetøy. Skrell og rens pærene og del dem i skiver som legges oppå syltetøyet. Brett deigkanten innover mot fyllet.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss perlesukker på deigkanten. Fordel grovt hakkede valnøtter over terten og ringle over flytende honning.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto