Butterdeigdessert med vaniljekrem og bær er lett å lage og utrolig godt. Har du noen plater butterdeig i fryseren, vaniljekrem og rørte bringebær, kan du raskt og enkelt trylle frem noen deilige små paier. Rørte bringebær eller syltetøy kan byttes ut med andre bær som for eksempel blåbær.
Butterdeigdessert med vaniljekrem og bær er lett å lage og utrolig godt. Har du noen plater butterdeig i fryseren, vaniljekrem og rørte bringebær, kan du raskt og enkelt trylle frem noen deilige små paier. Rørte bringebær eller syltetøy kan byttes ut med andre bær som for eksempel blåbær.
Tin butterdeigen på kjøkkenbenken i 15-20 minutter. Kjevl ut de halvtinte butterdeigsplatene litt, slik at de blir omtrent 5 cm lengre og bredere.
Del hver plate i to like store firkanter og flytt platene over på et stekebrett med bakepapir.
Legg en god skje vaniljekrem og rørte bær midt på hver firkant. Pensle kantene med egg, og brett den ene siden over den andre som en triangel. Bruk en gaffel og klem skjøten godt sammen.
Pensle overflaten med egg og dryss over perlesukker eller melis.
Stek paiene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og stekt også på undersiden. Serveres varme eller lune.
Bon appetit!
Varm ovnen til 220 grader.
Tin butterdeigen på kjøkkenbenken i 15-20 minutter. Kjevl ut de halvtinte butterdeigsplatene litt, slik at de blir omtrent 5 cm lengre og bredere.
Del hver plate i to like store firkanter og flytt platene over på et stekebrett med bakepapir.
Legg en god skje vaniljekrem og rørte bær midt på hver firkant. Pensle kantene med egg, og brett den ene siden over den andre som en triangel. Bruk en gaffel og klem skjøten godt sammen.
Pensle overflaten med egg og dryss over perlesukker eller melis.
Stek paiene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og stekt også på undersiden. Serveres varme eller lune.