Terte med bær og ostefyll består av en anvendelig mørdeigsbunn, som her er fylt med et lekkert ostefyll. Sitronsaft gjør at ostefyllet får lett og deilig smak. Pynt terten med sommerens bær, og sett kaken kjølig frem til servering.
Terte med bær og ostefyll består av en anvendelig mørdeigsbunn, som her er fylt med et lekkert ostefyll. Sitronsaft gjør at ostefyllet får lett og deilig smak. Pynt terten med sommerens bær, og sett kaken kjølig frem til servering.
Ha mel, melis og bakepulver i en food processor. Tilsett smøret og kjør maskinen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre slik at deigen samler seg.
Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund terteform (28 cm i diameter) med avtagbar kant. Prikk deigen et par ganger med en gaffel.
Legg et stykke bakepapir over deigen og fyll opp paiformen med keramiske bakekuler. Tørkede erter eller bønner kan også brukes. Forstek tertebunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig bakepapiret og bakekulene. Sett kaken tilbake midt i ovnen ved 200 grader og stek kaken i cirka 10 minutter til. Kaken skal da være gyllen i kantene og gjennomstekt.
Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald.
Til ostefyllet piskes først kremost, crème fraîche og melis sammen. Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter.
Riv skallet av sitronen og press ut saften. Varm opp sitronsaften i en liten kopp i mikrobølgeovnen.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Vend dette og sitronskallet i ostefyllet.
Hell ostefyllet i den avkjølte tertebunnen og sett kaken i kjøleskapet til ostefyllet har stivnet, gjerne over natten.
Pynt kaken med friske bær og halve moreller.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader.
Ha mel, melis og bakepulver i en food processor. Tilsett smøret og kjør maskinen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre slik at deigen samler seg.
Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund terteform (28 cm i diameter) med avtagbar kant. Prikk deigen et par ganger med en gaffel.
Legg et stykke bakepapir over deigen og fyll opp paiformen med keramiske bakekuler. Tørkede erter eller bønner kan også brukes. Forstek tertebunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig bakepapiret og bakekulene. Sett kaken tilbake midt i ovnen ved 200 grader og stek kaken i cirka 10 minutter til. Kaken skal da være gyllen i kantene og gjennomstekt.
Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald.
Til ostefyllet piskes først kremost, crème fraîche og melis sammen. Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter.
Riv skallet av sitronen og press ut saften. Varm opp sitronsaften i en liten kopp i mikrobølgeovnen.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Vend dette og sitronskallet i ostefyllet.
Hell ostefyllet i den avkjølte tertebunnen og sett kaken i kjøleskapet til ostefyllet har stivnet, gjerne over natten.
Pynt kaken med friske bær og halve moreller.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto