Jordbærgaletter
Jordbærgaletter er befriende uperfekte i all sin enkelhet, men likevel elegante. En rustikk terte kan komme i alle størrelser og fasonger, så lag en stor om du heller ønsker det.
Bland gjerne jordbærene med litt søt og tykk balsamico for en ekstra smak av det rustikke. Hvis du vil bygge enda litt videre på den følelsen, kan du toppe terten med en raus kule vaniljeis, for så å drysse over litt grovknust sort pepper. Rist pepperkornene først i en varm tørr panne, for da blir smaken rundere og mer aromatisk.
Du kan også bruke litt marsipan under jordbærene sammen med eller istedenfor vaniljekremen. Bruk en marsipan med høyt innhold av mandler for best resultat. Et par små blader med rosmarin eller timian sammen med jordbærene blir også godt, og det samme gjelder litt revet frisk ingefær eller finrevet appelsinskall.
Jordbærgaletter er befriende uperfekte i all sin enkelhet, men likevel elegante. En rustikk terte kan komme i alle størrelser og fasonger, så lag en stor om du heller ønsker det.
Bland gjerne jordbærene med litt søt og tykk balsamico for en ekstra smak av det rustikke. Hvis du vil bygge enda litt videre på den følelsen, kan du toppe terten med en raus kule vaniljeis, for så å drysse over litt grovknust sort pepper. Rist pepperkornene først i en varm tørr panne, for da blir smaken rundere og mer aromatisk.
Du kan også bruke litt marsipan under jordbærene sammen med eller istedenfor vaniljekremen. Bruk en marsipan med høyt innhold av mandler for best resultat. Et par små blader med rosmarin eller timian sammen med jordbærene blir også godt, og det samme gjelder litt revet frisk ingefær eller finrevet appelsinskall.
Mørdeig
- 100 g smør, kaldt, delt i små biter
- 150 g mel
- 1 ss melis
- 60 g crème fraîche, eller rømme
Fyll
- 400 g jordbær
- 4 ss sukker
- 2 ss potetmel
- 1 ss balsamico, tykk og søt (kan sløyfes)
- 2 dl vaniljekrem
Pynt
- 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
- perlesukker
Til servering
- vaniljeis
Mørdeig
- 100 g smør, kaldt, delt i små biter
- 150 g mel
- 1 ss melis
- 60 g crème fraîche, eller rømme
Fyll
- 400 g jordbær
- 4 ss sukker
- 2 ss potetmel
- 1 ss balsamico, tykk og søt (kan sløyfes)
- 2 dl vaniljekrem
Pynt
- 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
- perlesukker
Til servering
- vaniljeis
