Jordbærgaletter

1 t 30 min
146 har lagret denne
Jordbærgaletter
146 har lagret denne
8
porsjoner

Mørdeig

  • 100 g smør, kaldt, delt i små biter
  • 150 g mel
  • 1 ss melis
  • 60 g crème fraîche, eller rømme

Fyll

  • 400 g jordbær
  • 4 ss sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss balsamico, tykk og søt (kan sløyfes)
  • 2 dl vaniljekrem

Pynt

  • 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
  • perlesukker

Til servering

  • vaniljeis
Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 100 g smør, kaldt, delt i små biter
  • 150 g mel
  • 1 ss melis
  • 60 g crème fraîche, eller rømme

Fyll

  • 400 g jordbær
  • 4 ss sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss balsamico, tykk og søt (kan sløyfes)
  • 2 dl vaniljekrem

Pynt

  • 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
  • perlesukker

Til servering

  • vaniljeis
Bland smør, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt i melet, men noen smørklumper her og der gjør ingenting.
Tilsett crème fraîche eller rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Hell deigen ut på kjøkkenbenken, kna den raskt sammen og rull mørdeigen til en tykk pølse. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet.
Rens og del bærene i skiver eller biter. Bland jordbærene med sukker, potetmel og balsamico.
Varm ovnen til 200 grader.
Skjær mørdeigen i 8 jevne skiver. Dryss bakebordet med litt mel og kjevl hver skive ut til en rund leiv med cirka 0,5 cm tykkelse.
Løft leivene over på et stekebrett med bakepapir. Smør litt vaniljekrem på midten av hver mørdeigsbunn. Fordel jordbærene på vaniljekremen.
Brett kantene 2 cm inn mot midten. Pensle kantene med egg og dryss over sukker.
Stek tertene midt i ovnen i cirka 20 minutter. Server tertene lune, gjerne med en kule vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt i melet, men noen smørklumper her og der gjør ingenting.
Tilsett crème fraîche eller rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Hell deigen ut på kjøkkenbenken, kna den raskt sammen og rull mørdeigen til en tykk pølse. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet.
Rens og del bærene i skiver eller biter. Bland jordbærene med sukker, potetmel og balsamico.
Varm ovnen til 200 grader.
Skjær mørdeigen i 8 jevne skiver. Dryss bakebordet med litt mel og kjevl hver skive ut til en rund leiv med cirka 0,5 cm tykkelse.
Løft leivene over på et stekebrett med bakepapir. Smør litt vaniljekrem på midten av hver mørdeigsbunn. Fordel jordbærene på vaniljekremen.
Brett kantene 2 cm inn mot midten. Pensle kantene med egg og dryss over sukker.
Stek tertene midt i ovnen i cirka 20 minutter. Server tertene lune, gjerne med en kule vaniljeis.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?