Jordbærpai med ostekrem og lime
4 h
Jordbærpai med ostekrem og lime er en sommerlig og frisk dessert med en deilig og syrlig ostekrem.
Det er beregnet 1 time til tilberedning og 3 timer til avkjøling.
Lagret av 124 brukere
Jordbærpai med ostekrem og lime er en sommerlig og frisk dessert med en deilig og syrlig ostekrem.
Det er beregnet 1 time til tilberedning og 3 timer til avkjøling.
Lagret av 124 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
Kjeksbunn
- 150 g havrekjeks
- 2 ss brunt sukker, gjerne lysebrunt
- 1 ss kakaopulver, evt. litt mer
- 100 g smør, smeltet
Ostekrem og topping
- 300 g kremost naturell
- 200 g crème fraîche
- 100 g sukker
- 2 stykker lime, skall og saft
- 1 kurv jordbær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kjeksbunn
- 150 g havrekjeks
- 2 ss brunt sukker, gjerne lysebrunt
- 1 ss kakaopulver, evt. litt mer
- 100 g smør, smeltet
Ostekrem og topping
- 300 g kremost naturell
- 200 g crème fraîche
- 100 g sukker
- 2 stykker lime, skall og saft
- 1 kurv jordbær
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, kakao og smeltet smør.
Trykk og press kjeksblandingen jevnt ut i formen. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Rør sammen ost, creme fraiche, sukker og finrevet limeskall til en glatt masse. Tilsett limesaften og rør til blandingen blir tykk og kremet.
Fyll ostekremen jevnt utover i kjeksbunnen.
La paien stå kaldt i minst 3 timer før servering. Topp paien med jordbærskiver rett før servering.

Bon appetit!
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, kakao og smeltet smør.
Trykk og press kjeksblandingen jevnt ut i formen. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Rør sammen ost, creme fraiche, sukker og finrevet limeskall til en glatt masse. Tilsett limesaften og rør til blandingen blir tykk og kremet.
Fyll ostekremen jevnt utover i kjeksbunnen.
La paien stå kaldt i minst 3 timer før servering. Topp paien med jordbærskiver rett før servering.