Til hovedinnhold

Jordbærpai med ostekrem og lime

4 h

Jordbærpai med ostekrem og lime er en sommerlig og frisk dessert med en deilig og syrlig ostekrem.

Det er beregnet 1 time til tilberedning og 3 timer til avkjøling.

Lagret av 124 brukere
Jordbærpai med ostekrem og lime

Jordbærpai med ostekrem og lime er en sommerlig og frisk dessert med en deilig og syrlig ostekrem.

Det er beregnet 1 time til tilberedning og 3 timer til avkjøling.

Lagret av 124 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Kjeksbunn

  • 150 g havrekjeks
  • 2 ss brunt sukker, gjerne lysebrunt
  • 1 ss kakaopulver, evt. litt mer
  • 100 g smør, smeltet

Ostekrem og topping

  • 300 g kremost naturell
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g sukker
  • 2 stykker lime, skall og saft
  • 1 kurv jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 150 g havrekjeks
  • 2 ss brunt sukker, gjerne lysebrunt
  • 1 ss kakaopulver, evt. litt mer
  • 100 g smør, smeltet

Ostekrem og topping

  • 300 g kremost naturell
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g sukker
  • 2 stykker lime, skall og saft
  • 1 kurv jordbær
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, kakao og smeltet smør.
Trykk og press kjeksblandingen jevnt ut i formen. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Rør sammen ost, creme fraiche, sukker og finrevet limeskall til en glatt masse. Tilsett limesaften og rør til blandingen blir tykk og kremet. 
Fyll ostekremen jevnt utover i kjeksbunnen.
La paien stå kaldt i minst 3 timer før servering. Topp paien med jordbærskiver rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, kakao og smeltet smør.
Trykk og press kjeksblandingen jevnt ut i formen. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Rør sammen ost, creme fraiche, sukker og finrevet limeskall til en glatt masse. Tilsett limesaften og rør til blandingen blir tykk og kremet. 
Fyll ostekremen jevnt utover i kjeksbunnen.
La paien stå kaldt i minst 3 timer før servering. Topp paien med jordbærskiver rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?