Sitronpai med marengs - lemon meringue pie
Sitronpai med marengs, kjent på engelsk som lemon meringue pie, er uimotståelig god med kjeksbunn, syrlig sitronkrem og myk marengs.
Bruk en rund paiform, 22 cm i diameter, til denne sitronterten. Kaken skal stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette ikke er medregnet tidsbruken. Dropp marengsen fra sitronpaien hvis du vil det, eller pynt den med rørte bær som bringebær eller jordbær.
Sitronpai med marengs, kjent på engelsk som lemon meringue pie, er uimotståelig god med kjeksbunn, syrlig sitronkrem og myk marengs.
Bruk en rund paiform, 22 cm i diameter, til denne sitronterten. Kaken skal stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette ikke er medregnet tidsbruken. Dropp marengsen fra sitronpaien hvis du vil det, eller pynt den med rørte bær som bringebær eller jordbær.
Ingredienser
Bunn
- 150 g havrekjeks, f.eks Digestive eller lignende
- 2 ss brunt sukker
- 90 g smør, smeltet
Sitronkrem
- 3 dl sitronsaft, ferskpresset
- 6 stykker egg, store
- 200 g sukker
- 2 ss maisenna
- 150 g smør
Marengs
- 3 stykker eggehvite, store
- 180 g sukker, finkornet
Slik gjør du:
Bunn
- 150 g havrekjeks, f.eks Digestive eller lignende
- 2 ss brunt sukker
- 90 g smør, smeltet
Sitronkrem
- 3 dl sitronsaft, ferskpresset
- 6 stykker egg, store
- 200 g sukker
- 2 ss maisenna
- 150 g smør
Marengs
- 3 stykker eggehvite, store
- 180 g sukker, finkornet

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto