Sitronpai med marengs - lemon meringue pie

60 min
3822 har lagret denne
Sitronpai med marengs - lemon meringue pie
3822 har lagret denne
8
porsjoner

Bunn

  • 150 g havrekjeks, f.eks Digestive eller lignende
  • 2 ss brunt sukker
  • 90 g smør, smeltet

Sitronkrem

  • 3 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 6 stykker egg, store
  • 200 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • 150 g smør

Marengs

  • 3 stykker eggehvite, store
  • 180 g sukker, finkornet
Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 150 g havrekjeks, f.eks Digestive eller lignende
  • 2 ss brunt sukker
  • 90 g smør, smeltet

Sitronkrem

  • 3 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 6 stykker egg, store
  • 200 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • 150 g smør

Marengs

  • 3 stykker eggehvite, store
  • 180 g sukker, finkornet
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen godt ut i formen med baksiden av en skje. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager sitronfyllet.
Kok opp sitronsaft i en kasserolle. Bland sukker og maisenna i en bolle og pisk inn eggene. Hell den kokende sitronsaften over eggeblandingen mens du pisker kraftig for å unngå at eggene korner seg.
Hell alt tilbake i kasserollen og kok opp blandingen under konstant pisking. La kremen boble noen få sekunder så den tykner skikkelig.
Trekk kasserollen vekk fra varmen mens du fortsetter å piske i 20-30 sekunder.
La kremen bli litt avkjølt før du visper inn smøret. Gni sitronkremen gjennom en sil før du heller den over kjeksbunnen. Sett terten i kjøleskapet og la den stå i minst 4 timer før servering.
Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt luftig og varm, cirka 60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Bruk mikser eller håndmikser.
Topp paien med marengsen. Brenn marengsen med gassbrenner eller gi den en lynrask tur under grill i ovn.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen godt ut i formen med baksiden av en skje. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager sitronfyllet.
Kok opp sitronsaft i en kasserolle. Bland sukker og maisenna i en bolle og pisk inn eggene. Hell den kokende sitronsaften over eggeblandingen mens du pisker kraftig for å unngå at eggene korner seg.
Hell alt tilbake i kasserollen og kok opp blandingen under konstant pisking. La kremen boble noen få sekunder så den tykner skikkelig.
Trekk kasserollen vekk fra varmen mens du fortsetter å piske i 20-30 sekunder.
La kremen bli litt avkjølt før du visper inn smøret. Gni sitronkremen gjennom en sil før du heller den over kjeksbunnen. Sett terten i kjøleskapet og la den stå i minst 4 timer før servering.
Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt luftig og varm, cirka 60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Bruk mikser eller håndmikser.
Topp paien med marengsen. Brenn marengsen med gassbrenner eller gi den en lynrask tur under grill i ovn.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?