Sitronpai med marengs - lemon meringue pie
Sitronpai med marengs, kjent på engelsk som lemon meringue pie, er uimotståelig god med kjeksbunn, syrlig sitronkrem og myk marengs.
Bruk en rund paiform, 22 cm i diameter, til denne sitronterten. Kaken skal stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette ikke er medregnet tidsbruken. Dropp marengsen fra sitronpaien hvis du vil det, eller pynt den med rørte bær som bringebær eller jordbær.
Sitronpai med marengs, kjent på engelsk som lemon meringue pie, er uimotståelig god med kjeksbunn, syrlig sitronkrem og myk marengs.
Bruk en rund paiform, 22 cm i diameter, til denne sitronterten. Kaken skal stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette ikke er medregnet tidsbruken. Dropp marengsen fra sitronpaien hvis du vil det, eller pynt den med rørte bær som bringebær eller jordbær.
Bunn
- 150 g havrekjeks, f.eks Digestive eller lignende
- 2 ss brunt sukker
- 90 g smør, smeltet
Sitronkrem
- 3 dl sitronsaft, ferskpresset
- 6 stykker egg, store
- 200 g sukker
- 2 ss maisenna
- 150 g smør
Marengs
- 3 stykker eggehvite, store
- 180 g sukker, finkornet
Bunn
- 150 g havrekjeks, f.eks Digestive eller lignende
- 2 ss brunt sukker
- 90 g smør, smeltet
Sitronkrem
- 3 dl sitronsaft, ferskpresset
- 6 stykker egg, store
- 200 g sukker
- 2 ss maisenna
- 150 g smør
Marengs
- 3 stykker eggehvite, store
- 180 g sukker, finkornet
