Appelsinterte - Terte med marengs og appelsin

1 t 30 min

Deilige, saftige appelsiner egner seg ypperlig i kaker. Prøv for eksempel denne nydelige appelsinterten med kremet appelsinfyll og luftig, søt marengs på toppen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

272 har lagret denne
Appelsinterte - Terte med marengs og appelsin
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Deilige, saftige appelsiner egner seg ypperlig i kaker. Prøv for eksempel denne nydelige appelsinterten med kremet appelsinfyll og luftig, søt marengs på toppen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

272 har lagret denne
6
porsjoner

Tertebunn

  • 180 g hvetemel
  • 1 ss melis
  • 125 g smør
  • 3 ss vann

Appelsinfyll

  • 2.5 dl appelsinsaft, presset
  • 0.5 dl sitronsaft, presset
  • 4 ss appelsinskall, finrevet
  • 200 g sukker
  • 45 g hvetemel
  • 45 g semulegryn
  • 4 stykker eggeplomme
  • 50 g smør

Marengs

  • 4 stykker eggehvite
  • 150 g melis
Unngå at skjermen går i dvale

Tertebunn

  • 180 g hvetemel
  • 1 ss melis
  • 125 g smør
  • 3 ss vann

Appelsinfyll

  • 2.5 dl appelsinsaft, presset
  • 0.5 dl sitronsaft, presset
  • 4 ss appelsinskall, finrevet
  • 200 g sukker
  • 45 g hvetemel
  • 45 g semulegryn
  • 4 stykker eggeplomme
  • 50 g smør

Marengs

  • 4 stykker eggehvite
  • 150 g melis
Ha alle ingrediensene til tertedeigen i en food processor og kjør dem sammen til en myk deig. Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett vannet og kna deigen raskt sammen.
Trykk deigen jevnt utover i bunn og kanter på en smurt terteform (24-26 cm i diameter, helst med litt høye kanter). Prikk bunnen med en gaffel.
Stek tertebunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Til fyllet has appelsinsaft, sitronsaft og revet appelsinskall i en kjele. Rør i sukker, hvetemel og semulegryn.
Kok opp blandingen og la den småkoke et par minutter under stadig omrøring til den begynner å tykne. Pass godt på så fyllet ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og pisk inn smør og eggeplommene. La fyllet avkjøles litt og fordel det deretter jevnt utover i bunnen av terten.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag oppå appelsinfyllet i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene til tertedeigen i en food processor og kjør dem sammen til en myk deig. Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett vannet og kna deigen raskt sammen.
Trykk deigen jevnt utover i bunn og kanter på en smurt terteform (24-26 cm i diameter, helst med litt høye kanter). Prikk bunnen med en gaffel.
Stek tertebunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Til fyllet has appelsinsaft, sitronsaft og revet appelsinskall i en kjele. Rør i sukker, hvetemel og semulegryn.
Kok opp blandingen og la den småkoke et par minutter under stadig omrøring til den begynner å tykne. Pass godt på så fyllet ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og pisk inn smør og eggeplommene. La fyllet avkjøles litt og fordel det deretter jevnt utover i bunnen av terten.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag oppå appelsinfyllet i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?