Deilige, saftige appelsiner egner seg ypperlig i kaker. Prøv for eksempel denne nydelige appelsinterten med kremet appelsinfyll og luftig, søt marengs på toppen.
Deilige, saftige appelsiner egner seg ypperlig i kaker. Prøv for eksempel denne nydelige appelsinterten med kremet appelsinfyll og luftig, søt marengs på toppen.
Ha alle ingrediensene til tertedeigen i en food processor og kjør dem sammen til en myk deig. Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett vannet og kna deigen raskt sammen.
Trykk deigen jevnt utover i bunn og kanter på en smurt terteform (24-26 cm i diameter, helst med litt høye kanter). Prikk bunnen med en gaffel.
Stek tertebunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Til fyllet has appelsinsaft, sitronsaft og revet appelsinskall i en kjele. Rør i sukker, hvetemel og semulegryn.
Kok opp blandingen og la den småkoke et par minutter under stadig omrøring til den begynner å tykne. Pass godt på så fyllet ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og pisk inn smør og eggeplommene. La fyllet avkjøles litt og fordel det deretter jevnt utover i bunnen av terten.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag oppå appelsinfyllet i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.
Bon appetit!
Ha alle ingrediensene til tertedeigen i en food processor og kjør dem sammen til en myk deig. Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett vannet og kna deigen raskt sammen.
Trykk deigen jevnt utover i bunn og kanter på en smurt terteform (24-26 cm i diameter, helst med litt høye kanter). Prikk bunnen med en gaffel.
Stek tertebunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Til fyllet has appelsinsaft, sitronsaft og revet appelsinskall i en kjele. Rør i sukker, hvetemel og semulegryn.
Kok opp blandingen og la den småkoke et par minutter under stadig omrøring til den begynner å tykne. Pass godt på så fyllet ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og pisk inn smør og eggeplommene. La fyllet avkjøles litt og fordel det deretter jevnt utover i bunnen av terten.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag oppå appelsinfyllet i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.