Galette med epler og vaniljekrem er en strålende mulighet til å glede seg over noe søtt, sprøtt, friskt og enkelt. Noen små, fine rosmarinblader på toppen er litt overraskende og veldig godt, men ikke overdriv bruken av rosmarin. Smaken kan fort ta litt overhånd. Bruk en god marsipan med høyt innehold av mandler for best resultat.
Galette med epler og vaniljekrem er en strålende mulighet til å glede seg over noe søtt, sprøtt, friskt og enkelt. Noen små, fine rosmarinblader på toppen er litt overraskende og veldig godt, men ikke overdriv bruken av rosmarin. Smaken kan fort ta litt overhånd. Bruk en god marsipan med høyt innehold av mandler for best resultat.
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser, eller smuldre det sammen med fingrene. Bland det raskt sammen til smøret er noenlunde jevnt fordelt.
Tilsett rømme eller crème fraîche og kna deigen raskt sammen til den har samlet seg. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Kjevl deigen ut til en sirkel, cirka 35 cm i diameter. Løft mørdeigen over på et stekebrett med bakepapir. Det er ikke nødvendig å bruke en form.
Smør vaniljekrem utover mørdeigen, men ikke helt ut i kantene. Skjær marsipanen med en ostehøvel og legg de tynne skivene på vaniljekremen.
Varm ovnen til 200 grader.
Skjær eplene i smale båter og legg eplebåtene over på mørdeigen. Dryss over sukkeret og rosmarinblader. Fordel smøret i små klatter eller tynne skiver litt her og der.
Brett kantene 3-4 cm inn mot midten. Pensle kantene med litt eggehvite og dryss over perlesukker. Stek terten i cirka 25-30 minutter.
Server terten lun med et dryss av hakket pistasj. Server også gjerne is eller pisket rømme smakt til med litt melis og vanilje sammen med epleterten.
Bon appetit!
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser, eller smuldre det sammen med fingrene. Bland det raskt sammen til smøret er noenlunde jevnt fordelt.
Tilsett rømme eller crème fraîche og kna deigen raskt sammen til den har samlet seg. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Kjevl deigen ut til en sirkel, cirka 35 cm i diameter. Løft mørdeigen over på et stekebrett med bakepapir. Det er ikke nødvendig å bruke en form.
Smør vaniljekrem utover mørdeigen, men ikke helt ut i kantene. Skjær marsipanen med en ostehøvel og legg de tynne skivene på vaniljekremen.
Varm ovnen til 200 grader.
Skjær eplene i smale båter og legg eplebåtene over på mørdeigen. Dryss over sukkeret og rosmarinblader. Fordel smøret i små klatter eller tynne skiver litt her og der.
Brett kantene 3-4 cm inn mot midten. Pensle kantene med litt eggehvite og dryss over perlesukker. Stek terten i cirka 25-30 minutter.
Server terten lun med et dryss av hakket pistasj. Server også gjerne is eller pisket rømme smakt til med litt melis og vanilje sammen med epleterten.