Start gjerne en stund i forveien med å lage vaniljekremen. Det går også fint å lage den dagen i forveien.
Kok opp kremfløte, vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen.
Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta den ferdigkokte vaniljekremen av platen og avkjøl den.
Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Har du ikke food processor, blander du først de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Ha så i egg og vann og kna deigen raskt sammen.
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26-28 cm i diameter). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og smør vaniljekremen jevn utover bunnen.
Rens plommene og del dem i båter. Legg plommene tett i tett på vaniljekremen. Dryss over sukker.
Stek paien videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter, eller til plommene kjennes myke. Sikt melis over kaken før servering.
Bon appetit!
Start gjerne en stund i forveien med å lage vaniljekremen. Det går også fint å lage den dagen i forveien.
Kok opp kremfløte, vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen.
Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta den ferdigkokte vaniljekremen av platen og avkjøl den.
Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Har du ikke food processor, blander du først de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Ha så i egg og vann og kna deigen raskt sammen.
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26-28 cm i diameter). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og smør vaniljekremen jevn utover bunnen.
Rens plommene og del dem i båter. Legg plommene tett i tett på vaniljekremen. Dryss over sukker.
Stek paien videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter, eller til plommene kjennes myke. Sikt melis over kaken før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto